electronica:

- Induktive sensorer har mange fordeler fremfor optiske, og her har vi i tillegg lagt til rette for at det skal være enkelt å implementere løsninger, sier Jared Stevenson, onsemi.

Onsemi: Smartere posisjonssensor

Posisjonssensor med integrert MCU: Høy nøyaktighet og glippdeteksjon – og raskere på markedet.

Publisert

onsemi har lansert en ny dobbel-induktiv roterende posisjonssensor, som kan by på imponerende hastighet og nøyaktighet, ifølge produktsjef Jared Stevenson. – Den holder full nøyaktighet opp til 6.000 omdreininger i minuttet, men håndterer greit hastigheter opp til 100.000 rpm, hevder han!

Med en 38mm sensor, leverer komponenten en nøyaktighet på +/-50 arcsec ved 6.000 rpm.

Den nye NCS32100 anvender et nytt patent for induktiv posisjonsføling, som bl.a. skal gjøre den egnet for industri- og robotanvendelser, der hurtige roboter og maskineri er involvert.

- NCS32100 har fastvare som direkte sender ut absolutt posisjon og hastighet forhåndslastet i sin integrerte mikrokontroller (MCU) og gir en enkel "plug and play"-løsning, sier Stevenson. - Integrasjonsnivået NCS32100 tilbyr kan redusere designtiden og antallet eksterne komponenter som trengs betydelig, noe som gir raskere tid til markedet og mer kompakt og effektiv design, påpeker han.

Induktive sensorer har flere nøkkelfunksjoner som gjør dem attraktive for industrielle applikasjoner, inkludert lav følsomhet for nesten alle former for forurensning (i motsetning til optiske sensorer) eller interferens, robusthet mot mekanisk vibrasjon og ingen førsteordens temperaturavhengighet.

- En viktig egenskap er f.eks. latenskompensering, dvs. at sensoren kan «forutse» en posisjon, forklarer Stevenson.

NCS32100-komponenten har også en integrert kalibreringsrutine for å ta høyde for mekanisk feiljustering i sensoren. Høye nivåer av konfigurerbarhet skal muliggjøre bruk med et bredt spekter av kretskortbaserte sensordesign, noe som gir utviklerne muligheten til å konfigurere og differensiere sine løsninger.

Den integrerte MCUen inkluderer ikke-flyktig flashminne (NVM) og et konfigurerbart grensesnitt for kommunikasjon med vertsprosessoren. – Default grensesnitt er UART, men sensoren kan også gi ut data på andre formater, sier Stevenson.

Referansedesign og evalueringssett er også tilgjengelig.

Powered by Labrador CMS