Den nye Pi-Tron CM4 – raskere og med flere grenesnitt

Kontron lanserer Pi-Tron CM4, en ny ettkortsdatamaskin basert på Raspberry Pi med en Broadcom BCM2711, 4x Arm Cortex -A72 med 1,5 GHz-prosessor, et M.2-spor og flere andre grensesnitt.

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

AL Pi-Tron CM4 er tilgjengelig i et kabinett for universell bruk og gjør den spesielt godt egnet for bruk i industrien.

Pi-Tron CM4 er basert på den nye fjerde generasjons datamodul og har Broadcom BCM2711 4x Arm Cortex-A72, 64-bit SoC @1,5 GHz, en betydelig raskere prosessor enn forrige generasjon. Den har mer minne med 1 GB, 2 GB, 4 GB eller 8 GB LPDDR4-3200 SDRAM, avhengig av variant. Det er også muligheter for et eMMC-minne med 8 GB, 16 GB eller 32 GB tilgjengelig. I tillegg tilbyr kortet en valgfri forhåndssertifisert trådløs LAN/Bluetooth-tilkobling. Et M.2 B nøkkelspor med PCIe-tilkobling muliggjør bruk av standardmoduler med tilsvarende grensesnitt. For eksempel kan individuelle AI-løsninger for maskinsyn og maskin-/dyplæring implementeres med Hailo-8 AI-moduler eller Google Coral AI Edge TPU. For integrering i IoT-løsninger er Pi-Tron klargjort for å bruke LTE-moduler med SIM-kort og ekstern antennetilkobling.

Utvalget av funksjoner til grensesnittene har blitt betydelig utvidet. Datautveksling med andre systemkomponenter sikres via det Modbus-kompatible RS485-grensesnittet. CAN-buss-grensesnittet er nå FD (Flexible Data Rate) aktivert, og tilbyr mer effektivitet og høyere dataoverføringshastighet. Raspberry Pi standard 40-PIN GPIO header gir fleksibilitet for industrielle grensesnitt. Pi-Tron CM4 tilbyr et HDMI-spor for å bruke standard skjermenheter samt en LVDS-skjermkontakt via et adapterkort.

En stor fordel med Raspberry Pi er det store brukerfellesskapet. I tillegg til mange programvareeksempler, gir den et stort utvalg av kompilerte programpakker for enkel installasjon. Pi-Tron CM4 bruker kun komponenter som støttes av programvare fra felleskapet.

Powered by Labrador CMS