Holger Wußmann, administrerende direktør i Kontron Electronics, snakker om fordelene med Raspberry Pi og det nye produktet Pi-Tron CM4 som vil bli presentert på Embedded World i juni.

Kontron vil lansere Raspberry Pi4-system

Kontron lanserer sin Pi-Tron CM4 neste måned for å benytte seg av Raspberry Pi-utviklerfellesskapet for industriell design.

Systemet er basert på datamodulen Raspberry Pi CM4, som har en Broadcom BCM2711 quad ARM Cortex-A72 64bit SoC som kjører på 1,5 GHz, betydelig raskere enn forrige generasjon. Avhengig av versjon har kortet betydelig mer arbeidsminne og tilbyr også mulighet for forhåndssertifisert WLAN/Bluetooth-tilkobling. For integrasjon i IoT-applikasjoner er Pi-Tron CM4 designet for å bruke LTE-moduler med SIM-kort og en ekstern antennetilkobling.

– Etterspørselen etter Raspberry Pi kom først og fremst fra kundene direkte, spesielt utviklerne hadde en sterk interesse for disse produktene, sier Holger Wußmann, administrerende direktør i Kontron. – Spesielt unge utviklere, som allerede var kjent med Raspberry Pi fra studiene, ønsket å bruke den til produktideene sine. Det er enkelt å komme i gang med Raspberry Pi, noe som garanterer raske resultater for utviklerne. Det var også vår opprinnelige motivasjon for å bli involvert med Raspberry Pi.

En av nøkkelapplikasjonene er en programmerbar logikkkontroller som bruker Kontrons Codesys-programvare, som allerede kjører på den forrige Pi-Trom 3+.

– All programvare fra Raspberry Pi-fellesskapet kan brukes med våre Pi-Tron-enheter, og dermed på industriell maskinvare, sa han. – Med et stort utvalg forhåndskompilerte programpakker tilgjengelig, trenger ikke utviklingen lenger å starte fra bunnen av. Dette sparer enormt mye tid. Pi-Tron CM4 bruker også bare komponenter som støttes av fellesskapsprogramvaren. Pi-Tron CM3+ og Pi-Tron CM4 kan leveres med SoftSPS Codesys-programvare. Dette gjør det mulig å utvikle enhver applikasjon som krever programmerbar logikkkontroll.

De ser også en rolle for CM4+ i kunstig intelligens-prosjekter. – Med M.2-grensesnittet kan Pi-Tron CM4 utvides etter ønske, for eksempel med KI-moduler, sa han. – Kontron tilbyr Google Coral-brikken for dette formålet og jobber sammen med den israelske AI-spesialisten HAILO. Dermed kan vi bygge kjørbare AI-applikasjoner og tilby kundespesifikke utviklinger på forespørsel.

Kontron vil også tilpasse enheten, fra batchstørrelser på 500 stykker. Pi-Tron CM4+ vil bli lansert på Embedded World i Tyskland neste måned.

Powered by Labrador CMS