Sikkert vedlikehold offshore med trådløse sensorer

COSL Drilling Europe & Ex-tech Group inngår samarbeid og tar i bruk trådløse sensorer for å øke sikkerheten offshore.

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Sensorene gjør det mulig å automatisere vedlikeholdet på utstyr som er montert i potensielt eksplosive atmosfærer, og på den måten forebygges ulykker.

Ex-tech Group er et norsk selskap som har spesialisert seg på eksplosjonsbeskyttelse og såkalt ex-compliance. Selskapet er globalt sertifisert på eksplosjonsfarlige områder. Sammen med COSL Drilling Europe ruller de ut fullskala sensorsystem som tar i bruk verdens minste ex-sertifiserte trådløse sensorer (19 x 19 x 2.5 mm). Våre observante lesere vil kjenne igjen sensoren – den kommer fra Disruptive Technologies, og ex-versjonen er utviklet i samarbeid med Ex-tech Group.

– Trådløse ex-sensorer vil revolusjonere måten vi utfører vedlikehold på offshore. Samarbeidet med Ex-tech Group vil gjøre oss i stand til å optimalisere og rasjonalisere vedlikeholdsplaner og redusere uønskede hendelser på våre rigger, sier Frank Tollefsen, administrerende direktør i COSL Drilling Europe.

Sensorene overvåker kontinuerlig kritiske parametere i eksplosive atmosfærer, som for eksempel temperatur, relativ luftfuktighet og tilstandsendringer. Samtidig rapporterer sensorene kritisk driftsdata, varsler om hendelser før de inntreffer og reduserer med det antall kritiske avvik.

Sensorene er med på å forbedre hele operasjonen, forlenger levetiden på utstyret og erstatter feil og antagelser fra manuelle inspeksjoner. Samtidig som det frigjør tid til andre kritiske arbeidsoppgaver.

I sum øker de trådløse automatiserte sensorene sikkerheten offshore.

– Vårt system med små, kraftige og effektive trådløse Ex-sertifiserte sensorer, vil gi verdifull data og innsikt og skape mer effektive og bærekraftige operasjoner i eksplosjonsfarlige områder over hele verden, sier Jan Holm, administrerende direktør i Ex-tech Group.

Powered by Labrador CMS