Bosch skal utvide fabrikk med 400 millioner euro

Bosch planlegger å utvide halvlederfabrikkene i Dresden og Reutlingen, Tyskland, men testvirksomheten i Malaysia vil også dra nytte av investeringen. Hensikten er å møte den økte etterspørselen etter krafthalvledere og mems-sensorer.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

I sommer startet Bosch sin andre halvlederfabrikk i Dresden. Anlegget produserer på 300 mm skiver i en 65 nm prosess. Hovedsakelig produseres krafthalvledere for alt fra elektriske håndverktøy til fremtidige elbiler. Fabrikken er resultatet av Boschs største enkeltinvestering i selskapets historie – én milliard euro.

Nå avslører det tyske selskapet nok en enorm investering i produksjon av halvledere og sensorer. Størstedelen av de over 400 millioner euro som nå investeres er øremerket den nye 300 mm-fabrikken. Planen er å øke produksjonstakten raskere enn først antatt. Arbeidet vil foregå i to etapper, og forventes ferdigstilt innen utgangen av 2023.

Bosch bruker rundt 50 millioner euro på fabrikken i Reutlingen ved Stuttgart, hvor selskapet produserer 150- og 200-mm-skiver. Planen er å utvide renromsarealet med 4.000 kvm, til vel 39.000 kvm.

Utvidelsen vil skje i to etapper. Den første er nettopp ferdigstilt og betyr pluss 1000 kvm til produksjon på 200 mm skiver. Andre fase – hvor ytterligere 3.000 kvm renrom legges til – forventes ferdigstilt innen utgangen av 2023. I fabrikken produserer selskapet kraftkomponenter i silisium og silisiumkarbid samt MEMS-sensorer.

I tillegg til investeringene i Tyskland, vil Bosch investere ytterligere ressurser i et nytt testsenter for halvledere og sensorer i den malaysiske delstaten Penang. I dag har Bosch over 100 000 kvadratmeter tomt i Penang og akkurat nå er selskapet i full gang med å bygge et anlegg.

I første omgang vil testsenteret dekke cirka 14.000 kvadratmeter, inkludert renrom og kontorer samt lokaler for forskning og utvikling og utdanning. 400 personer skal jobbe her. Planen er at testsenteret skal stå klart til oppstart i 2023.

Powered by Labrador CMS