Lager standard for boks-PC

Standardiseringsorganisasjonen for innvevde systemer, PICMG, har etablert et teknisk underutvalg for å lage en ny PICMG formfaktorspesifikasjon med navnet ModBlox7.

Publisert Sist oppdatert

ModBlox7

Initiativet har over 15 aktive medlemsbedrifter, inkludert: ADLINK, Ci4Rail, EKF Elektronik, Elma Electronic, ELTEC Elektronik, Embeck, ept, General Micro Systems, HEITEC, Hirose Electric, Intel, Kontron, nVent, Schroff, Samtec, Sealevel Systems og TEWS TECHNOLOGIES.

Flere leverandører inviteres til å bli med i komiteen for aktivt å utvikle den nye modulære Box PC open-standarden.

Organsisasjonen forventer at denne spesifikasjonen vil endre det som er et multi-milliard dollar-marked, ved å introdusere en åpen standard til det som i dag er et proprietært marked. Boks-PCer er svært integrerte dataløsninger, men mangelen på interoperabilitet begrenser muligheten til å oppnå virkelig kostnadseffektive og bærekraftige løsninger.

ModBlox7-spesifikasjonen vil beskrive en kompakt og modulær Boks-PC som er fleksibelt konfigurerbar og kan monteres på veggen, festes på en DIN-skinne eller integreres i et 19" subrack. Høyden og dybden er fast; bredden er variabel i multipler av 7HP. Maksimal lengde er 84HK.

De modulære Boks PC-designene vil være svært robuste, støtte passiv ledende kjøling, og brukes til krevende applikasjoner som jernbane, flyelektronikk, mobile maskiner og autonom mobilitet samt maskineri i diskret produksjon og kontroller i kritiske prosessindustriinfrastrukturer.

Resultatet av utvalgets arbeid vil være en grunnleggende spesifikasjon som beskriver kapslingsmekanikken, de modulære funksjonsenhetene og den elektriske sammenkoblingen av enhetene. Standarden vil garantere interoperabilitet av enheter for produsenter samt interoperabilitet for brukere av Boks-PC, samtidig som den kombinerer fordelene med modulære systemer og svært integrerte kostnadssensitive Boks PC-løsninger, heter det.

Den åpne spesifikasjonen vil inneholde følgende krav eller spesifiserte funksjoner:

Kostnadseffektiv design med minimalt med mekanisk innsats. Ingen ekstra bakplan eller kjøleribbe vil være nødvendig. Koplanare kort-til-kort-kontakter kobler hver enhet til naboen og ruter definerte I/O-grensesnitt (PCIe og USB) til neste kort.

Modulære, funksjonelt innkapslede plug-in-enheter i multipler av 7 HK bredde. Enheter danner funksjonelle sammenstillinger som strømforsyning, CPU, bryter og I/O. Enheter kan være multipler av 7HP, for eksempel implementere flere grensesnitt eller funksjonalitet i en enkelt byggeklosssammenstilling.

Dette resulterer i et bredt spekter av kombinasjoner i et modulært design i trinn på 7HP (21HP, 28HP, 42HP til 84HP), noe som gjør den kostnadseffektiv selv i små kvanta.

Hver modulær dataenhet kan være vert for en stabel på 1, 2 eller 3 kretskort – avhengig av kompleksiteten. Separasjon gjøres vanligvis i henhold til front I/O og kraft- og kommunikasjonskravene mellom vertsenheten og dens utvidelsesenheter.

Fleksibel montering med minimalt med tilbehørskomponenter for vegg-, din-skinne og 19" subrack-installasjoner.

I følge Markets and Markets anslås den globale industrielle PC-markedet å nå 6,1 milliarder dollar innen 2026 fra USD 4,6 milliarder i 2021, og vokse med en gjennomsnittlig årsvekst på 5,8 prosent. Markedsveksten er drevet av økende etterspørsel etter industriell IoT, et jevnt skifte mot digitalisert produksjon fra tradisjonell produksjon, økende bevissthet for ressursoptimalisering i produksjonsindustri og strenge regelverksoverholdelser.

Målet er å ha spesifikasjonen ratifisert innen utgangen av 2022. Teamet har valgt Bernd Kleeberg i EKF Elektronik som leder av komiteen. Manfred Schmitz fra Ci4Rail er teknisk redaktør, og Johann Klamer fra ELTEC Elektronik fungerer som sekretær.

Powered by Labrador CMS