Messer & konferanser

I cirka-tall er det sendt inn 280 foredrag til 44 plasser. Det komitéen ser på her er de som er godkjent, mens refuserte er langs veggen bak. Det var en vegg til med refuserte bidrag. – Et luksusproblem, mener komitéen. Men det gjør det ikke enklere for dét.

NDC TechTown med en liten vri

I september, nærmere bestemt 18.-21. september er det tid for NDC TechTown igjen. Som før arrangeres det på samme sted i Kongsberg; Magazinet. Og som før med en rekke foredrag og en ørliten temaendring.

Publisert Sist oppdatert

Vi har vært og sett programkomitéen i arbeid, og det er ingen liten oppgave de har.

20 prosent

Leder for årets komité, Olve Maudal.

– Vi har mottatt mange flere presentasjoner og foredrag enn det er plass til, men det er vel et luksusproblem, sier komitéleder Olve Maudal. – Faktisk må vi si nei til 80 prosent av de som sender inn.

Hva er nytt?

Som vanlig handler det om programmering og programmeringsspråk. Men i år er hovedtema «programmering/programvare for produkter». Det vil si at dette blir er et forum for de som til daglig arbeider med programvare som skal inn kommersielle produkter. I år er det dessuten ekstra stort fokus på programmeringsspråket C, i tillegg til Linux og C++.

Ikke «embedded»

– Vi ønsket ikke å kalle det «embedded»-utvikling, men kan vel heller si at embedded er innvevd i begrepet, forklarer Maudal. Og akkurat dette bør vel passe for de ikke så rent få bedriftene som ligger i området. Ikke minst den største; Kongsberg Gruppen.

Workshop og seminar

Ellers er mye som før. De to første dagene (18. og 19. september) er det workshop med dypere innsikt og praktiske øvelser. Ta med egen PC, som det står i programmet.

Seminaret den 20. og 21. har fire spor med presentasjoner om blant annet C, Rust, C++, Linux, byggesystemer og sikkerhet. Det vil si den 20. er første sesjon felles for alle gjennom en Keynote fra Robert C. Seacord. Han er standardiseringsleder hos WovenPlanet (Toyota) og medlem av standardiseringskomiteen WG14 (The C programming language). Tidligere var Robert direktør i NCC Group, Secure Coding Manager ved Carnegie Mellon's Software Engineering Institute, og adjungert professor (amerikansk tittel; adjunct professor) ved School of Computer Science og Information Networking Institute ved Carnegie Mellon University. Han er også forfatter av mange bøker om C, C++ og sikkerhet.

Programkomitéen

Alle i komitéen arbeider frivillig, men i følge dem selv blir de så godt vare på av Kjersti Sandberg fra ProgramUtvikling og som startet disse konferansene.

Årets utvelgere og som komponerer programmet er: Olve Maudal, Equinor (tidl. Tandberg/Cisco) og leder i komitéen; Martin Ertsås, Cisco Systems i Norge; Patricia Aas, TurtleSec (tidl. Opera og Vivaldi); Tom Schultz, Kongsberg Maritime; Christoffer Aune, Tomra; Anders Schau Knatten, Ascenium (tidl. Zivid); Geir Istad, Cisco Systems; Jørgen Kvalsvik, Woven (tidl. Equinor); Arne Førlie, Kongsberg Defence & Aerospace; Tom Holtermann Andersen, Data Respons R&D, Kongsberg; Janne Camilla Børresen, Kongsberg Defence & Aerospace, og endelig, sjefen sjøl: Kjersti Sandberg fra ProgramUtvikling.

Powered by Labrador CMS