Den elektriske crossoveren Mullen FIVE skal i neste generasjon få polymerbatterier som kan gi en rekkevidde på 1000 km eller mer. Første prototype med denne teknologien er forventet i 2025.

Lover elbiler med faste polymerbatterier

Elbilprodusenten Mullen kunngjør fremskritt innen utvikling av faste polymerbaserte batteripakker. 1000 km skal være innen rekkevidde, bokstavelig talt.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Data som er innhentet fra testing av faste (solid-state) celler skal vise imponerende resultater, ifølge elbilprodusenten Mullen Automotive. Det innebærer blant annet nærmere 1000 km rekkevidde og kanskje mer på en full lading, og opptil 500 km rekkevidde levert på 18 minutter med DC hurtiglading. Faste polymerbatterier planlegges implementert i andre generasjon av den elektriske crossoveren Mullen FIVE.

Faste polymerceller

Det California-baserte selskapet er en av nykommerne i elbilmarkedet, men ligger langt fremme når det gjelder ny batteriteknologi. Oppdateringen de nå kommer med for sin neste generasjon polymerbatterier betyr et ordentlig fremskritt fra dagens lithium-ionbatterier.

Mullens testing av solid-state polymerceller har avdekket et riktig potensiale for en batteripakke på 150 kilowattimer som leverer mer enn 1000 km rekkevidde og ikke minst nevnte hurtigladingskapasitet som skal gi 500 km rekkevidde på 18 minutter. Prototypen for neste generasjon Mullen FIVE med de nye batteriene skal være klar i 2025. Selskapets første generasjon FIVE EV Crossover, som skal lanseres i 2024, forventes derimot å få tradisjonell lithium-ion cellekjemi.

Andre teknologier

Mullen driver også omfattende forskning og utvikling innen andre avanserte batteriteknologier, inkludert litium-svovel og litium-jern-fosfat. Selskapets endelige mål skal være å levere EV-batterier som vil overgå dagens eksisterende litium-ion-teknologi og tilby en rekke fordeler som økt effektivitet, energitetthet og rekkevidde, samtidig som kostnadene, vekten, termiske og miljømessige risikoene reduseres.

Vellykkede tester

Frisk aktør på EV-himmelen

Mullen er en bilprodusent basert i Sør-California som eier og samarbeider med flere virksomheter som jobber mot «å skape rene og skalerbare energiløsninger». Mullen har utviklet seg det siste tiåret i takt med forbrukere og teknologitrender. I dag jobber selskapet iherdig med å tilby spennende elbiler bygget utelukkende i USA og laget for å passe perfekt inn i den amerikanske forbrukerens liv. Mullen streber etter å gjøre elbiler mer tilgjengelig enn noen gang ved å bygge et ende-til-ende-økosystem som tar seg av alle aspekter ved eierskap av elbiler.

Får vi se dem i Norge? Time will show

– Vi har gjennomført vellykkede tester og vil i neste omgang begynne utviklingen på pakkenivå, uttaler David Michery, administrerende direktør og styreleder i Mullen Automotive. – Testdataene som er samlet inn viser et imponerende resultat og fremtid for solid-state-batterier. For å oppsummere, testet vi vår 300 Ah (amperetime) celle som ga 343 Ah ved 4,3 volt, og resultatene overgikk alle forventninger. Vi kan si nesten sikkert at denne teknologien, når den er implementert på Mullen FIVE, vil levere over 600 miles rekkevidde på full lading. Fremtiden er lys for Mullen Automotive, sier han entusiastisk.

Samarbeid i Europa

Mullen har nylig annonsert en rekke viktige partnerskap med hofer powertrain, Comau, ARRK, Dürr og DSA Systems for henholdsvis EV-drivlinje, engineering, produksjon, kjøretøyproduksjonssystemer og over-the-air (OTA) og kjøretøysystemdiagnostikk. Selskapet forventer at denne strategiske utviklingen vil spille en avgjørende rolle for «å bringe FIVE til markedet med den nyeste teknologien og på kortest mulig tid». Mullen FIVE ble også kåret til "Top Zero Emission SUV" som en del av ZEVA Awards på Los Angeles International Auto Show i november 2021, hvor kjøretøyet debuterte.

FIVE er bygget over en EV crossover plattform som muliggjør flere drivlinjekonfigurasjoner og trim- nivåer, med en slank design selskapet markedsfører som “Strikingly Different” og spennende å oppleve i virkeligheten.

Powered by Labrador CMS