Signalprosessering:

Programvaredefinert signalprosessering fra rom til telekom

Analog Devices utvider SDR-begrepet når de nå lanserer avanserte programvaredefinterte signalprosesseringsløsninger for romfart og forsvar, instrumentering og neste-generasjon trådløs kommunikasjon.

Publisert

Analog Devices, Inc. lanserte denne uken Apollo MxFE, deres til nå mest avanserte programvaredefinerte bredbånds mikset-signalplattform med direkte RF-sampling.Apollo MxFE skal blant annet muliggjøre neste generasjon applikasjoner, slik som faset matriseradar, elektronisk overvåking, test og måling, og 6G kommunikasjon innenfor områder som romfart og forsvar, instrumentering, og trådløs kommunikasjon.

Veksten av dataintensive applikasjoner øker behovet for videre båndbredder og raskere prosessering og analyse av data for 5G, 6G, Wi-Fi 7 og 8, radar, signaletterretning og andre applikasjoner i nettverkskanten. Som et resultat trenger kundene en løsning som muliggjør datakonvertering og prosessering med høyere hastighet, samtidig som kompleksiteten i elektronikktesting reduseres.

Løsningen som ADI nå har tatt frem, er utviklet for applikasjonsallsidighet og rask tilpasning. Apollo MxFE skal tilby øyeblikkelige båndbredder helt opp til 10GHz, samtidig som den direktesampler og syntetiserer frekvenser opp til 18GHz (Ku Band). Denne monolittiske 16nm CMOS-enheten bruker ifølge selskapet toppmoderne RF-analog-til-digital-omformer (ADC) og RF-digital-til-analog-omformer (DAC)-kjerner med høy dynamisk rekkevidde, og med det beste feilfrie dynamiske området og støyspektraltettheten som er tilgjengelig på markedet i dag.

- Som sådan hjelper Apollo MxFE kundene med å akselerere designsykluser og bringe nye produkter til markedet raskere og til lavere kostnader, samtidig som de fremtidssikrer produktdesignene deres, hevder ADI.

- Fleksibiliteten og enkelheten designet i Apollo MxFE-plattformen har potensial til å endre fremtidige ingeniørdesign for intelligente kant-enheter, sier Bryan Goldstein, direktør for romfart og forsvar i ADI. - Etterspørselen etter høyere datahastigheter med kortere latenser ved lavere total systemeffekt akselererer på tvers av bransjer. Apollo MxFE gir designingeniører fleksibiliteten til å designe for disse kravene i dag, samt en evne til å forbedre ytelsen over tid ved å bruke enkle, programvaredefinerte designendringer, fremholder han.

Apollo MxFEs 4T4R-variant tilbyr fire 12-bits RF ADCer med en samplingshastighet på opptil 20 GSPS, fire 16-bits RF-DACer med en samplingsfrekvens på opptil 28 GSPS, en RF-inngangsbåndbredde fra DC til 18GHz (Ku-bånd) og en øyeblikkelig båndbredde opptil 10GHz. Apollo MxFE skal være bransjens første integrerte radio som kan forbindes direkte til de nye 6G-frekvensbåndene fra 7GHz til 15GHz.

Den integrerte digitale signalbehandlingen (DSP) tilbyr en sanntids FFT Sniffer, et fullhastighets programmerbart FIR-filter, et 128-taps komplekst FIR-filter, hurtighoppende NCOer, DDCs/DUCs og en fraksjonell samplingsfrekvensomformer. DSPen er dynamisk konfigurerbar, og tillater raske endringer mellom smalbånds- og bredbåndsprofiler uten å ta ned JESD-koblingen. Apollo MxFE støtter JESD 204B/C og et grensesnitt med svært kort rekkevidde (VSR).

Apollo MxFEs 8T8R-variant tilbyr åtte RF ADC-er med en samplingsfrekvens på opptil 8GSPS, åtte RF-DACer med en samplingsfrekvens på opptil 16GSPS, en RF-inngangsbåndbredde på opptil 16GHz og en øyeblikkelig båndbredde på opptil 3GHz. Den innebygde DSPen invaretar lignende funksjoner og funksjonalitet som 4T4R-enheten med dobbelt antall digitale blokker, alle dynamisk konfigurerbare.

Økosystem

Apollo MxFE utgjør hjertet i et større økosystem av nye ADI-maskinvare- og programvareprodukter, som hver tilbyr komplementære muligheter for optimal ytelse og brukervennlighet. Apollo MxFE er supplert med høyytelses forsterkere med variabel forsterkning, LDO- og Silent Switcher-regulatorer med ultralav støy, klokkefunksjon og multichip-synkronisering, sammen med innebygde digital- og programvareteknologier inkludert algoritmer og sikkerhet.

Økosystemet består av følgende produkter:

· En PLL/VCO synthesizer med en basis frekvensutgang på opptil 22GHz, ekstraordinær støyytelse, temperaturstabilitet (0,06ps/°C) og <1ps justeringsoppløsning

· En komplett kraftstyringsløsning med høy ytelse inkludert LTM4702 8A µModule-regulator. Den har Silent Switcher 3-teknologi, som kombinerer en ultralav støyreferanse med Silent Switcher-arkitektur for å oppnå høy effektivitet, god bredbåndsstøyytelse og maksimal total Apollo MxFE-økosystemytelse.

· En 10-kanals presisjonssynkronisering for tidsjustering av SYSREF-signaler til innenfor 5ps for samtidig sampling over flere Apollo MxFE på samme kort eller på tvers av forskjellige chassis. Den har også muligheten til å støtte todimensjonal systemsynkronisering (fanout og/eller seriekjedearkitekturer) for svært store systemer.

· Støttekretser i form av TxVGA- og RxVGA-løsninger skal gi Apollo MxFE +15dB forsterkning og overgang fra single-ended til differensial på Rx samt differensial til single-ended på Tx. Dette forenkler tilkoblingen til RF-frontenden.

Mer informasjon her: www.analog.com/MxFE.

Powered by Labrador CMS