FMC-modul med høy båndbredde

Logic-X lanserer et FPGA mezzaninkort (FMC) med høyhastighets datainnsamlingskapasitet på 5,4 GS/s og 12 bits oppløsning.

Publisert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Det nederlandske selskapet Logic-X ble startet i 2018 og markerer seg som en raskt voksende leverandør av hyllevare ACAP- (Adaptable Compute Acceleration Platforms) og sensorprosesseringsmoduler. Nå lanserer de en ny FMC (FPGA Mezzanine Card) modul med analog inngang, lav forsinkelse og stor.

Nykommeren med betegnelsen LXD30K0 anvender en ADC (EV12AS350A) og DAC (EV12DS460) fra det franske selskapet Teledyne e2v for de analoge inngangs- og utgangstrinnene, og skal ifølge produsenten være egnet for elektroniske krigføringssystemer, radarbølgeformgeneratorer og -mottagere, samt avanserte digitale radiofrekvensminne- (DRFM) applikasjoner, så vel som medisinske- og telekommunikasjonssystemer.

Blokkskjema for LXD30K0.

Med ytelse på 5,4 GS/s (Giga samplinger per sekund) datasampling med 12-bits oppløsning, som bidrar til å opprettholde klassens påstått beste signal-støyforhold (SNR), leverer modulen svært god ytelse i forhold til SFDR (Spurious Free Dynamic Range), tett-på fasestøy. I tillegg har LXD30K0 en lav forsinkelse (latency) på 7,2 ns på den analoge inngangen, og kun 1,2 ns på den analoge utgangen. I tillegg skal bruken av LVDS forbindelse til vertsbærekanalen gi svært lav forsinkelse fra RF-inngangen til RF-utgangen, som kan være mindre enn 18ns avhengig av bærekanalen som brukes.

Modulens analoge inngangstrinn har en vid båndbredde på 0,5 MHz til 4,8 GHz med sampling på 5,4 GS/s, noe som genererer en momentan båndbredde på 2,7 GHz.

Båndbredden på utgangen spenner fra 0,5 MHz til 6 GHz, og den momentane utgangsbåndbredden er 1,35 GHz med en samplingshastighet på 5,4 GS/s.

Implementering av et fleksibelt klokketre som genererer en meget ren klokke med lav jitter som distribueres til ADC og DAC samt eksterne innganger for synkronisering, skal sikre enkel integrasjon i énkanalsystemer så vel som frittstående bruk. For større systemer er det mulig å levere samplingklokken direkte til SSMC-kontakten i frontpanelet eller å synkronisere den lokale klokkegeneratoren til en ekstern referanseklokke.

Modulen er kompatible med VITA 57.1 og VITA 57.4 FMC-standarder.

 

Powered by Labrador CMS