Verdens første smarte dashbordkamera

Nextbase iQ er utviklet med det siste innen kunstig intelligens (KI), har multikamera og varsler i sanntid. Stemmeaktivert opptaksfunksjon kan ved trafikkuhell umiddelbart kontakte nødetater og oppgi nøyaktig GPS-posisjon.

Publisert

Nextbase, som har spesialisert seg innen dashbordkamera, lanserer nå det de hevder er verdens første smarte og fullt tilkoblede dashbordkamera; Nextbase iQ. Det nye bilkameraet skal endre den totale føreropplevelsen til å bli smartere, tryggere og sikrere, gjennom å utnytte det siste innen AI-drevet teknologi.

Fullt integrert i Nextbase iQ er et av verdens beste 4K, tre-kamera videoteknologi, som er i stand til å ta opp både utenfor og inne i kjøretøyet, og varsler i sanntid via den tilhørende iQ-appen.

– I over to år har vi jobbet med å utvikle et dashboardkamera utifra ideen om hva det kan være, og nå har vi skapt verdens første Smart Dash Cam ved hjelp av KI-teknologi og skytilkobling. Kameraet gir en fullstendig følelse av sikkerhet. Per dags dato finnes det ingen bilkameraer på markedet med samme sikkerhetsnivå som oss, sier Richard Browning, markeds- og salgssjef for Nextbase.

Nextbase iQ skal levere sikkerhet på linje med de beste smarthusovervåkingssystemene. Også når man er borte fra bilen kan man motta sanntidsvarsler og få tilgang til hendelsesvideoer i sanntid.

En stemmeaktivert opptaksfunksjon kalt Nextbase iQ Witness Mode, som automatisk lagres i skyen kan umiddelbart dele informasjon enten med en nødkontakt eller utpekt tredjepart (f.eks. ektefelle, forelder), på den måten trenger man aldri å stå i en stressende trafikksituasjon alene.

– Nextbase iQ etablerer en helt ny kategori av smart, tilkoblet teknologi for bilen. Ethvert kjøretøy kan nå være utstyrt med det siste innen sikkerhet og assistanse. Det kraftige Ambarella AI-kompatible brikkesettet gjør oss i stand til kontinuerlig å rulle ut ytterligere banebrytende teknologiske oppgraderinger via skyen, sier Browning.

Powered by Labrador CMS