Elektronikkproduksjon

Svenske Ferroamp har suksess med sin EnergyHub og nå skal det produseres flere.

Inngår produksjonsavtale med Kitron

Kitron har inngått en produksjonsavtale med Ferroamp, et raskt voksende svensk miljøteknologiselskap. Verdien av avtalen forventes å være rundt 90 millioner kroner i 2023 og 350 millioner kroner over en treårsperiode.

Publisert Sist oppdatert

Ferroamp har utviklet EnergyHub, et system som styrer strømforbruk ved hjelp av patentert DC-teknologi slik at eiendomsbesittere kan utnytte solcellepanelene sine bedre samt integrere elbillading og energilagring. I løpet av første halvår 2022 økte Ferroamp salget med 60 prosent og planlegger nå en internasjonal lansering.

– Ferroamp fortsetter å utvide sin virksomhet gjennom samarbeid med strategiske partnere. Vi er glade for å ha inngått en avtale med Kitron, som har en ledende posisjon innen elektronikkproduksjon og kapasitet til å produsere store volumer EnergyHub-systemer for våre kunder i boligmarkedet, sier Krister Werner, administrerende direktør i Ferroamp.

EnergyHub-systemet er tilgjengelig for både næringseiendommer og flerfamiliebygg, og EnergyHub Wall 14 er spesielt tilpasset systemer for boligmarkedet. Gjennom samarbeidet med Kitron tredobler Ferroamp produksjonen av EnergyHub Wall 14.

– Vi er veldig glade for at Ferroamp har valgt Kitron som produksjonspartner for å legge grunnlag for den sterke planlagte veksten. De senere årene har Kitron investert betydelig for å møte den markant økende etterspørselen innen markedssegmentet Elektrifisering, og vi er godt posisjonert for å møte denne etterspørselen. Å signere en langsiktig partnerskapsavtale med Ferroamp, en markedsleder innen integrasjon av lokale strømnett, er en stor anerkjennelse, sier Kristoffer Asklöv, COO i Kitron.

Produksjonen vil foregå ved Kitrons anlegg i Polen og forventes å starte i løpet av noen uker.

Selskapet inngikk også en avtale med den svenske kontraktprodusenten NOTE tidligere i september, der hovedbudskapet i en pressemelding var å doble produksjonen.

Powered by Labrador CMS