EMC:

Ny LCT demper støy

Muratas hevder at deres nye LCT omdefinerer støydemping i kraftforsyninger, i tillegg til å redusere antall komponenter og kostnader.

Publisert

Murata melder om et betydelig fremskritt innen elektroniske komponenter med lanseringen av sin nye L Cancel Transformer (LCT). Dette produktet skal være det første i sitt slag og kan nøytralisere den ekvivalente serieinduktansen (ESL) til en kondensator, og optimerer dens støyreduserende evner. Ved å bruke Muratas keramiske flerlagsteknologi, lar denne løsningen ingeniører redusere systemstøy samtidig som kostnadene og komponentantallet reduseres, heter det.

Ettersom etterspørselen etter miniatyrisert og svært funksjonell elektronikk øker, blir problemet med elektromagnetisk støy stadig mer fremtredende for mange bransjer. Som støymottiltak benyttes ofte kondensatorer mellom strømforsyningsledningen og jord, men denne metoden er ikke uten utfordringer. Støyfjerningseffektiviteten til kondensatoren er optimal når en kondensators impedans er lavest. Imidlertid kan kondensatorimpedansen stige på grunn av dens ESL, spesielt ved frekvenser utenfor selvresonansfrekvensen, noe som undergraver effektiviteten til støykanselleringen. For å minimere denne påvirkningen, er det vanlig praksis å koble flere kondensatorer parallelt for å redusere impedansen kollektivt, på bekostning av antall komponentkomponenter (BoM) og kostnader.

Muratas LCT beskrives som et «revolusjonerende» nytt konsept som er i stand til å løse den langvarige utfordringen med å administrere strømforsyningsstøy og antall kondensatorkomponenter. LCT-komponenten er spesielt utviklet for å minimere støy innenfor frekvensområdet noen få MHz til 1 GHz. Den oppnår dette ved å bruke negativ gjensidig induktans for å redusere en støyreduserende kondensators ESL og dermed øke effektiviteten i driften, noe som skal reduserer antallet nødvendige kondensatorer.

Ved å bruke ikke-magnetisk keramisk flerlagsteknologi i sin konstruksjon, skal LCT sikre stabil negativ induktans og lav DC-motstand (maksimalt 55mΩ) selv i nærvær av strømvariasjoner og er egnet for et bredt spekter av bruksområder, inkludert forbruker-, industri- og helseprodukter .

 

 

Powered by Labrador CMS