Beskytter droner mot EMI

Nye produksjonsvennlige produkter for EMI-skjerming og materialer til termiske grensesnitt skal beskytte droner.

Publisert

Parker Chomerics har lansert nye løsninger for å beskytte droner mot elektromagnetisk interferens og overoppheting.

Droner som opererer i nærheten av mobilmaster, bygninger, antenner, høyspenningsledninger og andre hindringer, kan berøres av sterk elektromagnetisk interferens (EMI), noe som går ut over både ytelse og sikkerhet.

Et annet stort problem er overoppheting som forårsakes av den høye belastningen på dronens elektronikk og de kraftige rotorene.

Disse EMI-utfordringene krever svært effektiv skjerming for å beskytte den interne elektronikken mot feilfunksjon. En termisk løsning er også nødvendig for å hindre risiko for overoppheting, slik at dronen kan operere på en effektiv måte.

Droner må masseproduseres for å kunne lykkes kommersielt, derfor bør skjermingsløsninger tillate bruk av automatiserte metoder for å holde monteringskostnadene nede. Droner krever også løsninger som kan redusere vekten, i tillegg til å tillate effektiv tilkobling fra drone til kontrollenhet. Værbestandighet er også en viktig egenskap.

For å oppfylle disse kravene brukes Parker Chomerics CHOFORM 5575 Form-In-Place (FIP) EMI-pakning. Dette materialet kan påføres ved hjelp av roboter direkte på dronens aluminiumsstøpegods for å fungere som en barriere, som hindrer de elektriske kretsene i å kommunisere og forårsake for tidlig feil.

Dette er et fuktighetsherdet silikonmateriale i sølvbelagt aluminium som gir opptil 80 dB skjermingseffektivitet.

Bruk av FIP-pakning hevdes å spare opptil 60 % plass og vekt i dronehuset, ettersom flensene kan være så smale som 0,76 mm.

Videre skal materialet ha høy motstand mot korrosjon når den påføres på aluminium, og forhindrer galvanisk korrosjon i den elektroniske kapslingen.

For å dempe termiske effekter har Parker Chomerics utviklet THERM-A-GAP GEL 37. Dette produktet har en termisk ledningsevne på 3,7 W/mK og brukes til å lede varme fra brikkesettet til dronens kapsling.

Dispensering av Gel 37

Det forhåndsherdede termiske gelmaterialet som kun har én komponent, kan fordeles automatisk direkte på brikkesettet og dermed redusere produksjonstiden betydelig. THERM-A-GAP GEL 37 har en myk pastakonsistens som eliminerer stress på elektroniske komponenter og ikke krever blanding eller herding.

Siden man kan bruke automatiserte metoder til å utstyre dronen med både EMI-skjerming og en termisk løsning, forbedres produktiviteten og reduserer tiden til markedet, hevder selskapet.

Ytterligere informasjon om EMI-skjerming og løsninger for termisk behandling finnes på www.parker.com/chomerics.

Powered by Labrador CMS