Kabler og kontakter:

Skal hindre tilkoblingsfeil i fiber

Ny nøkkelkodet SMA-familie for fiberoptiske kontakter skal eliminere tilkoblingsfeil i multifibersystemer.

Publisert Sist oppdatert

OMC, som driver med design og produksjon av optoelektronikk, kunngjør en ny familie med nøkkelkodede SMA fiberoptiske kontakter med flere kilespor i "urskive"-stil i opptil 50 forskjellige retninger som standard. Opprinnelig designet som svar på en kundeforespørsel om en nøkkelkontakt for en fire-kanals installasjon, overvinner den nye familien med nøkkelkodede SMA-koblinger installasjonsfeil ved å konstruere dem bort.

I et flerkanalssystem er den vanlige måten å koble hver fiberoptisk kabel til riktig sender eller mottaker på kretskortet, å merke hver kabel med en ident-hylse og matche dem basert på en installasjonsplan, men denne metoden er på ingen måte idiotsikker, og tidkrevende feil gjøres ganske lett.

Hver variant av OMCs nye familie av nøkkelkodede SMA-kapslinger og kontakter har alle fordelene til SMA-kontakten; robust design, enkel installasjon og en sikker låsemutter; men har også to kilespor – ett hovedspor i klokken 12-posisjon for å fikse retningen, og et annet kilespor som kan være i en av flere andre posisjoner «døgnet rundt» for å sette kanalnummeret. Ved å bruke dette nøkkelkodede systemet er det umulig å koble feil fiberoptisk kabel til feil sender- eller mottakerenhet. Koblinger og kapslinger med tilpassede kilesporposisjoner for større antall kanaler er også mulig på forespørsel dersom applikasjonen krever det.

Det nøkkelkodede systemet er tilgjengelig på OMCs komplette utvalg av SMA-kapslinger, inkludert den populære H22 mønsterkortmonterte kapslingen (bildet), samt dets H1-revolver-stil-uttak og dets proprietære Vertical SMA (VSMA)-hus som kun opptar 7 mm x 8 mm bordplass. Denne nye serien av metallhus og koblinger er presisjonsmaskinert ved OMCs produksjonsanlegg i Storbritannia, og selskapet kan justere og huse hele spekteret av multimodus fiberoptiske sender- og mottakerdioder i alle de nøkkelkodede husene.

 

www.omc-uk.com

Powered by Labrador CMS