Ny låsemekanisme for DMM-kontakter

Ny maskinvare for festeskrue fra Nicomatic skal gi rask, enkel og sikker sammenkobling, og er kompatibel med alle DMM-kontakter.

Publisert

For å forbedre hastigheten, enkelheten og sikkerheten ved sammenkobling av sine MIL-SPEC DMM robuste 2 mm pitch metallkontakter, har kontaktprodusenten Nicomatic introdusert D53C, et nytt alternativ for fangeskrue for alle DMM-koblinger. Denne nye "mate-before-lock"-festemekanismen skal gi rask, enkel og sikker sammenkobling, forhindre kontaktskade og hindre at skruen mistes.

Nicomatic DMM-kontakter skal overholde MIL-DTL-83513G ytelsesstandarder og muliggjøre et bredt spekter av modularitet sammenlignet med andre MIL-SPEC-kontakter, for eksempel Micro-D eller Sub-D. Ingeniører kan tilpasse pinneantall (både rad og kontaktnummer), pinkontakttype (signal, strøm og koaks/RF) og monteringsstil (kort til kort, kort til ledning, ledning til ledning eller panelmontering).

DMM-kontakter tillater også plassbesparende, samt gir elektromagnetisk og mekanisk beskyttelse.

D53C er et nytt skruealternativ utviklet av Nicomatic for alle DMM-kontaktene. Dens "mate-before-lock"-mekanisme plasserer og kobler sammen kontakten sikkert før skruen strammes. Ved å være «fanget», forblir festeutstyret festet til kontakten, selv når den skrus av; dette forhindrer at skruen blir borte og forårsaker skade på utstyret. Å bruke D53C er så enkelt som:

Trinn 1: sett sammen kontaktene

Trinn 2: skyv til det stopper

Trinn 3: stram festemekanismen med et Hex 2 verktøy

– Utviklet som svar på tilbakemeldinger fra kunder, er denne enkle nye "mate-before-lock" festemaskinvaren egnet for applikasjoner i felten, for eksempel å bytte ut batteripakker eller nyttelast på UAVer, der teknikere og operatører trenger en rask, sikker og pålitelig parringsmetode som bidrar til å forhindre kontaktskader, sier Phil McDavitt, administrerende direktør i Nicomatic i Storbritannia.

– Og skruens fangede natur gjør det også umulig å glippe eller miste den. I mellomtiden drar ingeniører som jobber med elektroniske produkter på testbenken fordel av bekvemmeligheten ved å kunne gjentatte ganger koble til, parre og koble fra elementer i designet deres med letthet, uten å måtte stramme skruene hver gang, mener han.

D53C kan også håndtere saltspray, oljebaserte og syntetiske smøremidler og kjølevæsker, og temperaturer fra -55°C til +125°C, samt støtstyrke på opptil 100 g for 6 ms sagtann- (uten signalavbrudd > 1) ms) og vibrasjonsgrad på opptil 10 til 2000 Hz/15g/3 akse/12 sykluser per akse (uten signalavbrudd > 1 ms).

Powered by Labrador CMS