Elmek:

Fjærkontakter i ulike høyder

Harwin utvider sitt tilbud av flerveis fjærkontakter med flere høydealternativer.

Publisert Sist oppdatert

Harwin legger til fire nye høydealternativer i utvalget sitt av flerveis fjærkontakter, som nå spenner fra 4,00 mm til 10,00 mm. De kompakte S1921-46R og S1931-46R har frie høyder på henholdsvis 4,00 mm og 5,50 mm, mens den høyere S1981-46R er 8,50 mm og S1991-46R er 10,00 mm.

Selv om det allerede er mange fjærkontakter som er egnet for vertikale kompresjon-bruksområder, er det ikke så vanlig å finne deler som også tillater horisontal bruk, heter det fra produsenten. Støtte for flerveisbruk er derfor attraktivt fordi behovet for elektroniske design med høyere tetthet innebærer at ingeniører trenger mer fleksibilitet for hvordan kretskort kobles sammen, skriver de i en pressemelding.

Strømverdier på opptil 14 ampere gjør at fjærkontaktene kan brukes ved lave strømforsyningsnivåer, samt til signaloverføring og jordingsoppgaver i kabinetter. De brukes vanligvis i kommunikasjonsutstyr, forbrukerelektronikk, industrielle kontroll- og overvåkingssystemer, instrumentering og detaljhandelssporingsenheter og kiosker.

Harwins fjærkontakter er produsert av kobberlegering og skal gi utmerkede fjæregenskaper over lengre tidsperioder med paringsholdbarhet på mer enn 5000 sykluser. Flerveiskontaktdesignet sørger for en positiv forbindelse i både horisontale og vertikale retninger med den koblede overflaten, og takler både tørke- og glidehandlinger. Disse kontaktene gir også de høyeste vertikale fjærkontakthøydene i Harwins utvalg på opptil 10,00 mm fri høyde, med en arbeidshøyde på 9,50 mm over kretskortet, noe som gir ingeniører ytterligere muligheter for utforming av kretskort med vertikal kompresjon.

– Våre flerveis fjærkontakter gir en mye mer fleksibel metode for tilkobling av kretskort for å imøtekomme forskjellige sammenstillinger, forklarer Ryan Smart, produktsjef i Harwin. – Siden de først ble introdusert, har vi mottatt mange kundeforespørsler om å utvikle mer kompakte fjærkontakter, med mindre fotavtrykk og lavere profiler, samt høyere alternativer. Dette betyr at kundene våre kan håndtere et bredere spektrum av brukskriterier, uttaler han.

Alle Harwins fjærkontakter leveres via tape-and-reel, noe som gjør dem egnet for automatisert montering.

Powered by Labrador CMS