Teknologisamarbeid:

Paal Aamaas, USN, overlater prosjektleder-roret til Linn Fagerberg, leder for industriklyngen Electronic Coast.

Overtar som prosjektleder i Teknologitriangelet

Fra 1. august tok Linn Fagerberg, daglig leder i Electronic Coast, over som prosjektleder i Teknologitriangelet.

Publisert Sist oppdatert

Fagerberg tar over etter Paal Aamaas, seniorrådgiveer ved USN, Campus Vestfold.

Teknologitriangelet er et ganske så unikt prosjekt som startet i 2020 som et samarbeid mellom Porsgrunn, Kongsberg og Horten. Både kommuner og fylkeskommunene Vestfold og Telemark og Viken støttet prosjektet med 200.000 kroner i startfasen. I hovedtrekk er prosjektet mellom kommuner og akademia, fylkeskommune og klyngene.

– Grunnen til at det hele startet er at vi alle har samme problemstillinger. Dessuten ligger vi jo ikke langt fra hverandre, sier Linn Fagerberg som legger til at det har lenge vært en skjult hemmelighet. – Vi skal ikke glemme at sammen har vi den største konsentrasjonen av teknologiselskaper i Norge.

Formålet med prosjektet er at dette samarbeidet skal bidra til at det utvikles konkurransedyktige løsninger raskere og i større volum. Forprosjektet er nå over, og teknologitriangelet startet «på ordentlig» fra nyttår i år. Fortsatt er det ting som skal på plass, blant annet et «transfer-kontor» som snart skal åpnes. Den som blir ansvarlig for dette kontoret er allerede ansatt. Hvem det er skal vi komme tilbake til.

– Vi har en klar fokus, som er synlighet, rekruttering til teknologindustrien, og øke samarbeidet og samskapet, sier Paal Aamaas. Selv har han mer enn nok å gjøre som seniorrådgiver ved USN, avdeling for forskning, innovasjon og internasjonalisering og enhet for kommersialisering og innovasjon. I tillegg har han ansvarsområder som TTO (Technology Transfer Office)-tjenester som IPR forvaltning, patentering og spin offs; koordinering av ekstern samhandling inkludert kompetansemegling i samarbeid med fylkekommunene og styremedlem på vegne av USN i Trainee Vestfold, Sprout og SAMS klyngen.

Klyngene som er med fra starten av er Powered by Telemark, Kongsberg Klyngen, SAMS og Electronic Coast (EC). Linn Fagerberg understreker at alle klynger i regionen som ønsker det, kan være med. – Det er viktig med synliggjøring, ikke minst for rekruttering, legger hun til.

Apropos rekruttering: Fagerberg vil gjerne nevne Horten tech festival som arrangeres fra 16. til 18. oktober. Tuftet på arrangementet «Made in Horten» skal dette bli Norges fremste teknologi- og rekrutteringshappening. I løpet av uken blir det spesialarrangementer og presentasjoner av teknologibedriftene, egen rektrutteringsdag og en konferansedag med vekt på nettverksbygging.

Powered by Labrador CMS