Gjennombrudd:

Løsningen fra TouchNetix, som nå kommer på markedet gjennom den nye KIA EV9, gjør at ikonene på knappene kommer til syne for brukeren som bakgrunnsbelysning gjennom dashbordmaterialet.

Smarte dashbord fra TouchNetix inn i nye KIA EV9

I dag melder TouchNetix at selskapets løsning for smarte overflater nylig er valgt av Alps Electric Korea Co., Ltd. og KIA for sistnevntes nye elektrisk SUV, EV9.

Publisert Sist oppdatert
Vegard Wollan.

– Dette er et stort gjennombrudd for oss, og Hyundai-Kia konsernet er jo en av de største så dette blir en fantastisk referanse, sier Vegard Wollan, CEO hos TouchNetix til Elektronikk.

Produktet som leveres, AX54A, er en del av aXiom chip-familien fra selskapet, og brukes til en rad av berøringsknapper på bilens dashbord. Ikonene på knappene kommer til syne for brukeren som bakgrunnsbelysning gjennom dashbordmaterialet, og funksjonene aktiveres ved å berøre eller påføre trykk på de forskjellige knappene. TouchNetix sin patenterte trykksensitive teknologi tilfører et ekstra nivå av funksjonell sikkerhet i brukergrensesnittet. Ikonene på dashbordet er en hjem-knapp for brukeren samt hurtignavigering av bilens lyd- og videosystem, forklares det i meldingen som kom i dag.

Ved hjelp av den unike aXiom énbrikkeløsningen, styres systemets berørings- og trykksensorer for brukergrensesnittet samt at det gir taktil tilbakemelding til brukeren.

Et annet eksempel på hvordan en slik løsning kan implementeres.

– Selv om løsningen er enkel og intuitiv å bruke, er den tekniske delen kompleks. Den tekniske ekspertisen i TouchNetix sitt team ble utslagsgivende for å levere en høy-kvalitets løsning for KIA. Vi ser frem til videre samarbeide med TouchNetix, sier Jeong Byeongeon, gruppeleder for R&D Engineering hos Alps Electric i pressemeldingen.

– Utviklingen av denne svært innovative løsningen sammen med Alps Alpine har vært en krevende men fantastisk givende reise for vårt team. Gjennom dette nære samarbeidet har vi utviklet en helt ny, brukervennlig og intuitiv løsning for en av verdens største bilprodusenter. Flere og flere kunder bruker aXiom teknologien for brukergrensesnitt som er direkte integrert i ulike overflater med bakgrunnsbelysning. Vi er svært stolte av å se denne teknologien lansert for første gang med KIA EV9, sier Vegard Wollan.

AX54A er en brikkeløsning som egner seg spesielt godt for smarte overflater, og muliggjør mange nye og intuitive løsninger som:

  • 3D Proximity sensing og 3D Hover sensing som muliggjør luft-gester.
  • Multi-trykk sensing og direkte aktivering av taktil tilbakemelding.
  • Integrert støtte for passive og aktive hjul plassert over skjerm.
  • Støtte for kurvede skjermer, tykke glassoverflater med og uten og fingerføringer.
  • Kan brukes med smarte overflater der man registrerer berøring gjennom for eksempel tre, plastikk, skum og skinn.
  • Separate systemer for multi-berøring og multi-trykk som gir redundans og forbedret funksjonell sikkerhet for systemet.

Både aXiom AX54A og KIA EV9 er tilgjengelig for salg. Selve brikken finnes nå på lager.

Powered by Labrador CMS