Storbestilling av elektriske lastebiler til svensk Eindride - godstransportøren Maersk bestiller 300 lastebiler

Den svenske leverandøren av el-basert tungtransport har mottatt en bestilling fra godsgiganten Maersk på 300 elektriske lastebiler, 150 ladestasjoner og programvare for å organisere frakten. Einride kaller kontrakten «den største noensinne på tunge lastebiler».

Publisert Sist oppdatert

Lastebilene skal leveres mellom 2023 og 2025 og deretter leases i fem år. Lastebilene skal brukes av Maersk i Nord-Amerika og gi en kapasitet på over 1 million transporter i kontraktsperioden, skriver Einride i en pressemelding. Hvor mye penger det dreier seg om, oppgis ikke.

Ved å utnytte Einrides tilbud om godsmobilitet, som inkluderer kapasitet som en tjeneste og programvare som en tjeneste, vil Maersk ha tilgang til bærekraftig, kostnadseffektiv, transparent og høyytelses elektrisk transport på alle punkter innen elektromobilitet. Dette inkluderer de 300 Einride tilkoblede elektriske lastebilene samt ladestasjoner og tilkoblingstjenester – som alle er integrert ved hjelp av Einrides Saga programvare og system, heter det videre.

Da Einride tok inn 1 milliard svenske kroner i mai i fjor, var Maersks investeringsfond med og investerte penger.

Powered by Labrador CMS