Ny plattform skal få fart på utvikling av KI-drevet brikkedesign

Den nye Cadence-plattformen er en kritisk infrastruktur for analyse av store data som forener massive datasett på tvers av all databehandlingsprogramvare fra selskapet.

Publisert

EDA-leverandøren Cadence Design Systems har nå lansert Cadence plattformen «Joint Enterprise Data and AI» (JedAI), som er et generasjonsskifte fra enkelkjørings-, enkel motoralgoritmer i EDA til algoritmer som utnytter store data og kunstig intelligens (KI) for å optimalisere flere kjøringer av flere motorer over en hel SoC-design- og verifiseringsflyt.

Plattformen gjør det mulig å hente «handlingskraftig» intelligens fra enorme mengder brikkedesign- og verifikasjonsdata, og åpner opp for en ny generasjon KI-drevne design- og verifiseringsverktøy som forbedrer produktivitet og kraft, ytelse og areal (power, performance and area – PPA). Cadence JedAI-plattformen forener også stordata-analyse på tvers av sine AI-plattformer – Verisium verifisering, Cadence Cerebrus implementering og Optimality systemoptimalisering – så vel som tredjeparts livssyklus styringssystemer.

Løsningen lover sømløs administrasjon av både strukturerte og ustrukturerte data, inkludert:

  • Designdata som bølgeformer og dekning i funksjonell verifisering, fysiske layoutformer, timing/effekt/spenning/variasjonsanalyserapporter, design RTL, nettliste og SDC spesifikasjoner i designimplementering.
  • Arbeidsbelastningsdata som kjøretid, minnebruk og diskplassbruk, samt metadata om inngangene til hver jobb og avhengigheter mellom dem.
  • Arbeidsflytdata som verktøy og metodikk som brukes til å lage et design.

Den nye plattformen skal også gjøre det enklere å administrere designkompleksiteter knyttet til forbruker-, hyperskala databehandlings-, 5G-kommunikasjons-, bil- og mobilapplikasjoner med mer. Brukere av Cadence’ programvare innen analog/digital/mønsterkort-implementering, verifisering og analyse – og til og med tredjepartsapplikasjoner – kan bruke Cadence JedAI-plattformen til å forene og analysere all stordata-analyse. Plattformen er dessuten sky-aktivert, og tilbyr skalerbare dataressurser i et sikkert designmiljø fra de hevder er de beste skyleverandørene.

Mer informasjon finner du her.

Powered by Labrador CMS