UPS:

Bilde fra den nye fabrikken i Helsinki, Finland.

Miljøoptimalisert og plassbesparende UPS-system

Energistyringsselskapet Eaton åpnet nylig en toppmoderne fabrikk i Helsinki for å møte økende etterspørsel etter avbruddsfrie strømforsyningssystemer (UPS). Nå lanserer selskapet det nyeste medlemmet i UPS-familien, Eaton 9395X. Det intelligente UPS-systemet er spesielt designet for å dekke behov i hyperskala- og samlokaliseringsdatasentre.

Eaton 9395X er energieffektivt, designet for enkel installasjon og bruk, og kan skilte med flere funksjoner som hjelper datasenteret med å redusere kostnader og få bedre oversikt over klimaavtrykket.

Omformere i silisiumkarbid

9395X har en maksimaleffekt på 1700 kVA – en effekt som kommer til å øke i de neste årene. Med omformere i silisiumkarbid leverer systemet en overlegen energieffektivitet. De gjør det enklere for datasentrene å redusere klimautslippene på grunn av lavere strøm- og kjølingsbehov.

– Vi har designet omformere i silisiumkarbid, som tilbyr markedet en virkningsgrad på 97,5 prosent i dobbeltkonverteringsmodus. Eaton 9395X krever opptil 30 prosent mindre kjøling. Systemet opptar dessuten opptil 30 prosent mindre gulvplass – noe som gir mer plass til lønnsomt IT-utstyr. Avtrekket er øverst og med null behov for ledig plass bak blir det også rimeligere å installere, sier Joel Kärkkäinen, Product Manager i Eaton, i en pressemelding.

Både enkel installasjon og bruk er sikret med blant annet ferdigbygde underenheter, samt samleskinnedesign mellom skapene og selvkonfigurerende strømmoduler. Store systemer kan konfigureres med et klikk. Ved hjelp av innebygde selvovervåkningssystemer reduseres behovet for jevnlig vedlikeholdskontroll – med andre ord; ytterligere kostnadsbesparelser.

En patentert HotSync-teknologi for lastdeling hindrer «single point of failure» - der hele systemet stopper opp hvis et ledd slutter å fungere. Oppetiden sikres ved å synkronisere flere strømmoduler og UPS-er sammen uten behov for kommunikasjonskobling eller synkroniseringsignaler mellom dem.

EnergyAware

I likhet med flere andre UPS-systemer fra Eaton, er Eaton 9395X utstyrt med selskapets egen avanserte teknologi EnergyAware. Dette gir datasentre og andre virksomheter muligheten levere fleksibilitetstjenester til strømnettet, som hjelper nettoperatører med å integrere mer fornybar energi i strømnettet. På den måten kan datasenteret hente inntekter som reduserer totalkostnadene for systemet, og på samme tid kompensere for egne karbonutslipp.

Powered by Labrador CMS