Cybersikkerhet:

Tar i bruk AI for å stoppe cybertrusler

Trend Micro tar i bruk kunstig intelligens for å kartlegge og forstå angrepskjeder bedre.

Publisert Sist oppdatert

Cybersikkerhetsfirmaet Trend Micro har nylig kunngjort det de kaller en banebrytende utvikling i anvendelsen av generativ kunstig intelligens. Denne nye tilnærmingen fletter sammen selskapets trussel-intelligens med millioner av sensorer, som er nøye utvalgt for å forbedre og optimalisere ytelsen til Trend Vision One, selskapets mest avanserte- og hovedprodukt innen cybersikkerhetsplattformer.

Seks billioner trusler

- Kunstig intelligens er kun så effektiv og god som de dataene den lærer fra, sier Ola Lauten, administrerende direktør for Trend Micro Norge.
- Kunstig intelligens er kun så effektiv og god som de dataene den lærer fra, sier Ola Lauten, administrerende direktør for Trend Micro Norge.

I 2022 håndterte Trend Micro over 6 – seks – billioner trusselhenvendelser på vegne av kunder i over 65 land. Ved å benytte kunstig intelligens som er trent på disse dataene, blokkerte Trend Micro over 146 milliarder trusler, hvorav 3 milliarder var løsepengevirus.

Dataene er nøkkelen til AI-suksess

Analytikermiljøet i cybersikkerhetsbransjen er enstemmig i sin oppfatning av at gode data er essensielt for å oppnå forbedrede resultater med å ta i bruk kunstig intelligens i cybersikkerhet. En anerkjent analytiker ved forskningsselskapet IDC understreker betydningen av dette ved å påpeke at «data utgjør grunnlaget og infrastrukturen som muliggjør kunstig intelligens i cybersikkerhetsbransjen. Nøkkelen til suksess i sikkerhetsrelaterte utfall ligger ikke i selve AI-teknologien, men i kvaliteten og relevansen av de dataene som benyttes».

Ifølge Trend Micro bygger deres posisjon i cybersikkerhetsmarkedet på en stor bredde og dybde i deres datainnsamling. Det betyr ikke bare et stort omfang, men også høy kvaliteten av analyse, systematisering og merking.

- Ved å dele opp angrepsprosessen i håndterbare faser, fra de innledende forberedelsene til det faktiske angrepet, tilbyr denne modellen et strategisk verktøy for å gjenkjenne og nøytralisere trusler før de rekker å gjøre skade, forklarer Lauten.

Trend Micros omfattende tilnærming til angrepskjeden:

Global innsikt: Trend Vision One hevdes å være den mest tilpasningsdyktige plattformen innen cybersikkerhet, og samler trusselinnsikt fra millioner av sensorer og billioner av trusselhenvedelser fra over en halv million kunder fra hele verden.

Varierte telemetrikilder: Data fra en rekke sensortyper, inkludert endepunkter, mobilenheter, operasjonell teknologi, IoT-enheter, servere, nettverksinfrastruktur, sky-tjenester, e-post og mer, gir en bred og helhetlig oversikt over sikkerheten. Disse kildene leverer data fra alle faser av et cyberangrep, noe som forbedrer AI-teknologiens effektivitet signifikant.

Forskningsekspertise: Revelante trusseldata fra hele verden er systematisert og analysert av over 500 trusselanalytikere fra 14 forskningslaboratorier. Trend Micros samarbeid med internasjonale myndigheter i profilerte saker skal sikre verdien av selskapets unike og detaljerte innsikt i cyberkriminelle aktiviteter.

The Zero Day Initiative: Verdens største «bug bounty»-program for å belønne de som finner feil og svakheter i programmer og systemer, bidrar med å synliggjøre innsikt i sårbarheter opptil 79 dager før resten av sikkerhetsbransjen. The Zero Day Initiative er et viktig tiltak som gjør det vanskeligere for cyberkriminelle å utnytte såkalte «zero-day»-sårbarheter.

Klikk på lenken for å lese mer om den AI-drevne cybersikkerhetsplattformen, Trend Vision One: https://www.trendmicro.com/en_us/business/products/one-platform.htmlPowered by Labrador CMS