Cybersikkerhet:

Forbedret kodesikkerhet i mikrokontrollere

Microchip avslører ny standard for forbedret kodesikkerhet med PIC18-Q24 familien med MCUer

Publisert Sist oppdatert

Flere og flere hverdagslige enheter er koblet til skyen – fra mobiltelefoner og kjøretøy til smarte termostater og hvitevarer. Med denne økningen i tilkobling er behovet for avanserte sikkerhetstiltak på brikkenivå, som beskytter både fastvare og data, kritisk. For å forsvare seg mot nåværende og stadig økende sikkerhetstrusler, har Microchip Technology lansert den nye PIC18-Q24 familien med mikrokontrollere (MCUer).

For å motvirke trusselen fra ondsinnet omprogrammering av en enhet i et innvevd system, introduserer PIC18-Q24 MCUer funksjonen kalt “Programming and Debugging Interface Disable” (PDID). Når den er aktivert, vil denne forbedrede kodebeskyttelsesfunksjonen låse tilgangen til programmerings-/feilsøkingsgrensesnittet, og effektivt blokkere uautoriserte forsøk på å lese, endre eller slette fastvare, opplyser selskapet.

– Systemsikkerheten er ikke sterkere enn det svakeste leddet. Enhver programmerbar komponent kan være sårbar, og det er viktig å implementere forbedrede beskyttelsesfunksjoner for å forhindre potensielle hacks, sier Greg Robinson, konserndirektør for Microchips 8-bit MCU forretningsenhet. – PIC18-Q24-familien av MCUer fra Microchip er designet med avansert sikkerhet i forkant, for å hjelpe kunder med å bekjempe trusler i systemets fundament, fremholder han.

Fordi mange sikre systemer ofte kobler til og kommuniserer med et bredt utvalg av sensorer, minnebrikker og prosessorer, har PIC18-Q24 MCUer såkalt Multi-Voltage (flerspennings) I/O (MVIO). Denne funksjonen eliminerer behovet for eksterne nivåskiftere og lar MCUene kommunisere med digitale innganger eller utganger ved forskjellige driftsspenninger. I tillegg til å redusere kortets kompleksitet og BOM-kostnadene, gjør MVIO-funksjonen MCUer i PIC18-Q24 serien spesielt godt egnet som systemadministrasjonsprosessorer, som utfører overvåking og telemetri for en større prosessor. Disse tilsynelatende rutinemessige oppgavene er typisk mest sårbare for potensielle hackere når de prøver å få tilgang til innebygde systemer.

PIC18-Q24-familien er også utstyrt med muligheten til å ha en uforanderlig bootloader for applikasjoner som ønsker en sikker måte å oppgradere fastvaren på. For mer informasjon, se Microchips PIC MCU nettside.

Utviklingsverktøy

PIC18-Q24 MCUer er fullt ut støttet av Microchips omfattende utviklingsøkosystem og designet for å integreres med MPLAB Code Configurator (MCC). PIC18F56Q24 Curiosity Nano Evaluation Kit (EV01E86A) tilbyr komplett støtte for design med PIC18-Q24-familien. Disse funksjonene samsvarer for en sømløs innvevd utviklingsopplevelse og redusert tid til markedet.

Powered by Labrador CMS