Kraftelektronikk:

Slik er det tenkt at den nye fabrikken vil se ut.

ST får statlige midler til ny fabrikk på Sicilia

Fredag ga EU-kommisjonen klarsignal til Italia om å subsidiere ST Microelectronics' nye fabrikk i Catania med to milliarder euro. Silisiumkarbidfabrikken forventes å koste rundt 5 milliarder euro og skal produsere kraftkomponenter på 200 mm wafere.

– Anleggene i Catania vil bidra til å snu trenden med å være altfor avhengig av import av produkter som er spesielt relevante for de europeiske målene om digital og grønn omstilling, skriver EU-kommisjonen i en pressemelding.

ST Microelectronics har produsert halvledere i Catania på det østlige Sicilia i flere tiår. Nylig har fabrikken skiftet fokus mot kraftkomponenter av silisiumkarbid. For to år siden bestemte selskapet seg for å bygge en fabrikk i byen for å produsere substrater med teknologi utviklet i Sverige ved tidligere Norstel i Norrköping.

Den fabrikken vil koste 730 millioner euro over fem år og vil i første omgang produsere skiver på 150 mm og til slutt flytte over til 200 mm.

Catania vil også være hjemsted for deler av EUs fjerde pilotlinje, som for tiden fokuserer på materialer med brede båndgap, inkludert silisiumkarbid.

Nå har EU-kommisjonen gitt klarsignal til at Italia subsidierer en ny fabrikk for silisiumkarbidkomponenter på 200 mm skiver med to milliarder euro. Den totale investeringen er på 5 milliarder euro. Fabrikken skal settes i drift allerede i 2026, men vil først være oppe i full kapasitet i 2033, da den vil ha en kapasitet på 15.000 skiver per uke.

I godkjenningen fra EU ligger det også noen krav:

  1. sikre at prosjektet vil ha en klar positiv innvirkning med ringvirkninger på EUs halvlederverdikjede utover ST og Italia;
  2. bidra til utvikling av neste generasjon 200 mm SiC-teknologi, samt til et teknologisk veikart for SiC-moduler i EU;
  3. implementere prioritetsrangerte bestillinger i tilfelle forsyningsmangel i tråd med European Chips Act og sikre at prosjektet ikke vil være underlagt den ekstraterritoriale anvendelsen av offentlige tjenesteforpliktelser pålagt av et tredjeland; og
  4. utvikle og implementere utdanning og ferdighetstrening for å oppnå en kvalifisert og dyktig arbeidsstyrke.
Powered by Labrador CMS