Konkurranse:

Frister hackere med en Tesla og 6 millioner kroner

Cybersikkerhetsselskapet Trend Micros «Zero Day Initiative» utvider den årlige Pwn2Own-konkurransen for å imøtekomme de raskt voksende truslene mot internett-tilkoblede elbiler. Hovedpremien er en Tesla og 6 millioner kroner.

Publisert

Trend Micro annonserte nylig at Pwn2Own, som er en slags hacker-konkurranse i regi av Zero Day Initiative, vil utvides til å bli et eget arrangement i 2024, spesielt rettet mot å gjøre økosystemet omkring markedet for internett-tilkoblede biler mer sikkert.

Og som en anerkjennelse av den økende trusselen mot dette økosystemet, lanseres Pwn2Own Automotive som et eget arrangement som vil finne sted på Automotive World i Tokyo, i januar 2024.

– En bil er ikke lenger bare en bil, men en internett-tilkoblet datamaskin på fire hjul. Dagens nye biler utstyres med avansert teknologi som gir nye og fantastiske bilopplevelser, men som dessverre også åpner opp for nye angrepsflater for cyberkriminelle. Gjennom vårt datterselskap, VicOne, samt Pwn2Own, vil vi kunne sikre og beskytte denne bransjen for alle, inkludert de som sitter i bilen og alle de som befinner seg på utsiden, sier kommunikasjonssjef i Trend Micro, Karianne Myrvold.

Tre hovedmål

For 17. året på rad utfordrer Pwn2Own verdens beste hackere til å finne og utnytte sårbarheter i kjente programmer og enheter før trusselaktører utnytter dem til egen vinning.

– Elektriske biler tilkoblet internett og hele det nærliggende økosystemet har fått en stadig mer fremtredende rolle i Pwn2Own i løpet av de siste årene, ledet av deltagelse fra markedslederen selv, nemlig Tesla. I 2019 vant et team hovedpremien, som var en Tesla-bil, etter at de hadde klart å hacke en Tesla Model 3. I år kommer Tesla tilbake til Pwn2Own Vancouver som sponsor, og vil belønne den beste hackeren med en ny Tesla, i tillegg til en pengepremie på hele 600.000 dollar, sier Myrvold.

Pwn2Own Automotive har de samme ambisjonene, men da spesifikt for bilbransjen. Og det er spesielt tre mål Trend Micro ønsker å oppnå med initiativet:

  1. Fremme forskning på bilteknologi ved å oppmuntre alt fra forskere til hackere til å bidra og bli belønnet for rapporter som omhandler ulike produkter og plattformer.
  2. Belyse potensielle angrepsflater ved å fremheve kritiske teknologier som bør evalueres.
  3. Belønne deltagere som oppdager utfordrende og komplekse trusler

Les mer om Pwn2Own initiativet og Tesla-konkurransen her.

Powered by Labrador CMS