Illustrasjon: zigbee.org.
Illustrasjon: zigbee.org.

Zigbee Alliance vil ha mer av IoT-markedet

Zigbee Alliance har annonsert et stort initiativ for å gjøre smarte hjem- og IoT-produkter lettere å utvikle, distribuere og selge.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

«All Hubs Initiative» drives av en arbeidsgruppe i Zigbee Alliance bestående av ledende IoT-selskaper, inkludert Amazon, Comcast, Exegin, Kwikset, Landis + Gyr, Leedarson, Legrand, MMB Networks, NXP, Osram, Schneider Electric, Silicon Labs, Somfy, og flere andre med sikte på å forbedre interoperabiliteten mellom IoT-enheter og store forbruker- og kommersielle plattformer.

Resultatet av denne innsatsen er et sett med funksjoner i applikasjons- og nettverkslagene til Zigbee som vil bli innlemmet i den kommende versjon 3.1

– Forbrukere og bedrifter ønsker tilkoblede enheter som gir verdi og bekvemmelighet, fungerer bra, og jobber sammen sømløst, sier Chris DeCenzo, leder av arbeidsgruppen, styreleder for Zigbee Alliance, og sjefsingeniør hos Amazon. – Gjennom All Hubs Initiative, jobber IoT-selskaper i Zigbee Alliance sammen for å definere interoperabilitetsstandarder for å hjelpe utstyrsprodusenter til å innovere og øke valgmulighetene.

All Hubs Initiative er ikke en bestemt versjon av Zigbee-teknologien, men snarere en liste over funksjoner som vil bidra til veikartet i Zigbee kjernen. Nærmere bestemt er de et sett med oppdateringer til Zigbee-spesifikasjonen både i applikasjons- og nettverkslagene som opprettholder Zigbees fleksibilitet for å imøtekomme ulike markedsbehov, samtidig som interoperabiliteten forbedres.

Nøkkelen til å opprettholde denne fleksibiliteten, gir disse forbedringene en robust metode hvor hubber kan kommunisere nødvendige funksjoner til nye enheter som slutter seg til nettverket, og hvordan disse enhetene skal konfigurere seg på riktig måte.

De standardiserer også prosessen med oppstart og drift av Zigbee-enheter basert på «beste praksis» og virkelig erfaring fra alliansens medlemsbedrifter. Disse oppdateringene vil være en del av Zigbee 3.1, som har planlagt slipp senere i 2019.

De oppdaterte funksjonene og Zigbee 3.1 vil være bakoverkompatible med Zigbee 3.0-sertifiserte enheter og hubber. Noen økosystemer deltar imidlertid i «tidlige implementeringer» av funksjonene og kan be utstyrsleverandører om å støtte disse funksjonene som en del av deres «Works With»-programmer, før den formelle lanseringen av Zigbee 3.1.

Prosjektet ble tenkt ut høsten 2017 på det første toppmøtet i «Hive Executive IoT Summit» organisert av Zigbee Alliance. Disse arrangementene foregår årlig rundt om i verden for å samle markedspåvirkere og organisasjoner fra hele IoT-bransjen. Deltakerne består av selskaper både i og utenfor alliansen, og inkluderer teknologiledere, visjonærer og ledere fra andre standardiseringsorganer.

Mer informasjon: Zigbee Alliance (ekstern lenke)

Powered by Labrador CMS