Maritim teknologi:

Hallvard Slettevoll med anerkjennelsen Maritime Innovation Award fra RINA.
Hallvard Slettevoll med anerkjennelsen Maritime Innovation Award fra RINA.

STADT vant innovasjonspris i London

Vant prestisjefull pris for grønn teknologi som skal bidra til kraftig reduksjon av klimautslipp.

Publisert

Maritime Innovation Award er en anerkjennelse fra RINA, Royal Institution of Naval Architects, for bidrag og anerkjennelse av fremragende, vitenskapelig og teknologisk forskning og utvikling innen maritime teknologiområder som fremdrift og hydrodynamikk.

Over 300 skipsdesignere deltok under prisutdelingen i London den 27. april. – og Gjerdsvik-selskapet STADT var den eneste norske aktøren som gikk derfra med en pris.

– Prisen deles ut som en anerkjennelse av utviklingen av STADT Lean Propulsion; en patentert, elektrisk fremdriftsteknologi med en rekke egenskaper som aldri tidligere er oppnådd i en fremdriftsløsning, argumenterte RINA.

Konseptskisse av STADT Lean Propulsion fremdriftsteknologi.
Konseptskisse av STADT Lean Propulsion fremdriftsteknologi.

STADT beskrives som en innovativ produsent og systemintegrator av elektriske fremdriftsløsninger. Selskapet har i over 35 år utviklet og produsert flere generasjoner AC-fremdriftsteknologier, og har som mål å ha løsninger og tjenester mot kommersielle og marinefartøyer av alle størrelser. Teknologien STADT utvikler har vist seg å være svært robust, med en levetid på over 40 år.

Adm. direktør i STADT, Hallvard Slettevoll, er stolt over den internasjonale oppmerksomheten:

– For STADT er det en ære å motta RINA Maritime Innovation Award i 2023, i en konkurranse med andre internasjonale design.- og teknologiselskaper. Dette stadfester STADT sin posisjon som ledende teknologiutvikler, og jeg tror det vil føre til enda flere kontrakter for Gjerdsvik-bedriften; både militære og sivile, sier han i en pressemelding.

Powered by Labrador CMS