Robotteknologi:

Mer penger til norsk robot

Den tobente roboten Neo fra 1X får finansiering til markedsintroduksjon og videreutvikling.

Publisert

Det norske robotselskapet 1X (tidligere Halodi) har hentet inn 100 millioner USD i en serie B finansieringsrunde. Deltagere er bl.a. svenske EQT Ventures og andre globale investorer. Dette gir en ny kraftig puff til selskapet, som i en serie A-runde i fjor hentet kapital fra selveste OpenAI samt Tiger Global. Til sammen har X1 dermed hentet inn 125 millioner USD på ett år.

Pengene skal brukes til å gi selskapets humanoide robot på to ben, Neo, enda mer menneskelignende egenskaper gjennom kunstig intelligens, og bringe den ut i markedet.

– Vi er begeistret over at disse ledende investorene støtter 1Xs satsing på trygg implementering av androider med smart oppførsel inn i nye markeder. Vår neste milepæl vil være å skalere vår datainnsamlingsstrategi for legemliggjort AI og tilby Neo til kundene, sier adm. direktør Bernt Øyvind Børnich i en kommentar.

Neo skal være bygget for å ta seg av hverdagslige oppgaver i hjemmet og andre anvendelser som kan avlaste mangelen på arbeidskraft i verden, og skal ikke minst kunne operere på en trygg måte.

Powered by Labrador CMS