Senatets majoritetsleder Chuck Schumer, sammen med onsemis administrerende direktør Hassane El-Khoury og J.D. Grom, seniorrådgiver for handelsministeren, klippet snoren ved onsemis innvielsesfeiring for deres nyervervede East Fishkill-anlegg. (Foto: Business Wire)

Onsemi overtar fabrikk i New York

Tidligere GlobalFoundries-fabrikk skal bli onsemis største produksjonsanlegg i USA.

Publisert

Halvlederprodusenten onsemi markerte i forrige uke overtakelsen av GlobalFoundries’ (GF) 300 mm East Fishkill (EFK) anlegg i New York. Oppkjøpet trådte i kraft 31. deesember.

Med denne transaksjonen tilfører selskapet mer enn 1.000 teknologer og ingeniører til sitt verdensomspennende team.

I løpet av de siste tre årene har onsemi jobbet for å sikre en langsiktig fremtid for EFK-anlegget og dets ansatte, og gjort betydelige investeringer i 300 mm-kapasiteten for å akselerere veksten i selskapets kraft-, analog- og sensorprodukter, og muliggjøre en forbedret produksjonskostnadsstruktur, heter det i en pressemelding.

EFK-fabrikken er det største halvlederproduksjonsanlegget i USA, og tilfører avanserte CMOS-funksjoner – inkludert 40 nm og 65 nm teknologinoder med spesialiserte prosesseringsevner som kreves for bildesensorproduksjon – til selskapets produksjonsprofil. Transaksjonen inkluderer samtidig en forpliktelse til å forsyne GF med differensierte halvlederløsninger og investeringer i forskning og utvikling ettersom begge selskapene samarbeider for å bygge videre på fremtidig vekst.

Onsemi har allerede ansatt 100 nye ingeniører og investert omkring 1,3 milliarder USD i anlegget.

Med den nylige godkjenningen av Federal CHIPS and Science Act samt New York Green CHIPS-programmet, vil onsemi fortsette å evaluere mulighetene for utvidelse og vekst i East Fishkill, heter det. Arkitekten bak «Chip act» programmet, senator Chuck Schumer, var selv til stede for å kaste glans over nyåpningen.

Tidligere samme dag kunngjorde Rochester Institute of Technology (RIT) at onsemi har lovet å donere 500.000 USD over 10 år for å støtte prosjekter og utdanning som tar sikte på å øke tilgangen til ingeniører i halvlederindustrien.

Powered by Labrador CMS