Halvlederproduksjon i Europa:

ADI med storinvestering i Irland

Analog Devices bruke nærmere 7,5 milliarder kroner på nestegenerasjon FoU- og produksjonsanlegg for halvledere i Limerick

Publisert

Halvlederprodusenten Analog Devices, Inc. kunngjorde rett før helgen en ny investering på 630 millioner euro ved sitt europeiske regionale hovedkvarter i Raheen Business Park i Limerick, Irland. Investeringen muliggjør bygging av et nytt, toppmoderne, 45 000 kvadratmeter stort forsknings- og utviklings- og produksjonsanlegg.

Den nye fabrikken forventes å tredoble ADIs europeiske produksjonskapasitet for silisiumskiver, og er i tråd med selskapets mål om å doble sin interne produksjonskapasitet for å øke motstandskraften til den globale forsyningskjeden og bedre betjene kundenes behov. Denne investeringen forventes å øke ADIs sysselsettingsfotavtrykk i Midtvest-regionen i Irland med 600 nye stillinger, en betydelig økning til ADIs nåværende 1500 ansatte i Irland og 3100 ansatte i Europa som helhet.

Den nye investeringen er planlagt som en del av et samarbeid innenfor viktige prosjekter i EU som er av felles europeisk interesse for mikroelektronikk og kommunikasjonsteknologi (IPCEI ME/CT), og vil støtte grenseoverskridende samarbeidsforskning, heter det. ADIs IPCEI-søknad – Irlands første siden starten av initiativet Important Projects of Common European Interest (IPCEI) – er underlagt endelig godkjenning fra EU-kommisjonen, og støttes av den irske regjeringen gjennom IDA Ireland.

Powered by Labrador CMS