Didrik Bech kan glede seg over nok et rekordår for Elmatica. Spesielt morsomt synes han det er siden det var i løpet av jubileumsåret for bedriften.
Didrik Bech kan glede seg over nok et rekordår for Elmatica. Spesielt morsomt synes han det er siden det var i løpet av jubileumsåret for bedriften.

Leverer beste økonomiske resultatet på 50 år

2020 var det tiende året på rad med økonomiske rekorder for Elmatica, og melder nå om det beste økonomiske resultatet for året de fylte 50.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Elmatica leverte sitt beste økonomiske resultat noensinne i 2020, der omsetningen økte med 7,5 prosent basert på organisk vekst, mens EBITDA økte med 16,25 prosent.

– Jeg er ekstremt stolt av å presentere slike resultater i et år fylt med uforutsigbarhet og utfordringer, selvfølgelig er det ekstra spesielt å presentere det for året da Elmatica ble 50. Veksten i 2020 var noe jeg aldri hadde forventet, sier administrerende direktør Didrik Bech.

Selv om de økonomiske resultatene er sterke, har Elmatica følt effekten av COVID og opplevd hvordan pandemien har utfordret produksjonskapasiteten og samtidig fremhevet viktigheten av å ha en solid og fleksibel global produksjonsbase i Asia, Europa og USA.

– En av fordelene våre, i tillegg til vår mangfoldige portefølje, erfaring og pålitelige partnere, er vårt smidige og enkle skalerbare forretningsoppsett med fokus på digitalisering over ti år. Dette fokuset gjorde det mulig for Elmatica å være forberedt på COVID-pandemien. Det ga oss muligheten til å hjelpe kundene våre med å prioritere bestillinger, gi raske oversikter over bestillingssituasjonen og tilby doble produsenter for kritiske bestillinger. Å sørge for uavhengige produsenter som kan drives på avstand, er den beste måten å forberede seg på, sier Bech.

COVID-begrensninger med hjemmekontor og fjernarbeid var ingen hindring, siden denne muligheten ble implementert allerede 2012.

Når det gjelder muligheter og etterspørsel fra industrien har COVID påvirket hele forsyningskjeden. Noen bransjer har imidlertid blitt mer berørt enn andre.

– Vi så en betydelig økning i etterspørselen, opp til 30 prosent, på ordrer knyttet til medisinsk industri i fjor. Nå har denne økningen begynt å stabilisere seg. Bilindustrien har opplevd en alvorlig nedgang, mens forsvarsindustrien er på vei opp, sier Bech.

Elmatica utvidet med seks nye medarbeidere i fjor, og i følge Bech er utsiktene for 2021 mye mer lovende enn 2020, med en bestillingsøkning på 68 prosent per i dag.

– Den nåværende råvaretilgjengeligheten, ledetidssituasjonen og produksjonskapasiteten forårsaker forstyrrelser i forsyningskjeden på globalt nivå. Til tross for dette, og med vår stabile portefølje tar vi sikte på en økning i omsetningen med 15-30 prosent i 2021, sier Bech i en pressemelding onsdag.

Powered by Labrador CMS