EK Power Solutions: Overlater roret til Fredrik Ståhl

1. oktober tiltrer Fredrik Ståhl stillingen som administrerende direktør og etterfølger dermed Vidar Wernöe, som har ledet selskapet siden 2000.

Publisert

Fredrik Ståhl kommer senest fra stillingen som Business Manager, Motion & Control, i Compotech. Der har han de siste 13 årene sammen med sitt team av erfarne spesialister jobbet for å hjelpe primært nordiske kunder til å bli konkurransedyktige på elektromekaniske motorer og bevegelser.

Vidar Wernöe vil forbli ansatt i selskapet og fortsette å bidra til utviklingen fremover.

Fredrik Ståhl, ny sjef i EK Power Solutions.

– Det er med stor glede jeg overtar et veldrevet selskap med et solid omdømme i en bransje som forventes å vokse sterkt på grunn av markedsposisjonen i den pågående elektrifiseringsboomen. Det er et privilegium å kunne jobbe med de fremste kraftelektronikkdesignerne i Norden og fortsette å skape konkurransedyktige løsninger og produkter sammen med våre kunder. Vidar har med stor suksess utviklet selskapet de siste 22 årene og det føles ekstremt spennende og morsomt å ta med meg stafettpinnen videre, sier Fredrik Ståhl.

– I løpet av mine 22 år som administrerende direktør i EK Power Solutions har jeg vært en del av en fantastisk reise. Sammen med våre ansatte har vi bygget en unik ingeniørånd hvor vi drives av stolthet over å utvikle kvalitetsprodukter. Å kunne overlate administrerende direktør-rollen til Fredrik på eget initiativ føles veldig godt. Hans dokumenterte gode resultater og lederegenskaper fra Compotech lover godt for videreutviklingen av EK Power Solutions, sier Vidar Wernöe.

Vidar Wernøe slutter som sjef 1. oktober, men fortsetter i selskapet.

EK Power Solutions er et nordisk designhus innen kraftelektronikk og elektrisk motorstyring. Utviklingsoppdragene utføres i hovedsak fra selskapets lokaler i Danderyd nord for Stockholm. Kundene er selskaper i Norden innen industri, cleantech, fornybar energi, forsvar, maritim og jernbane.

Selskapet ble grunnlagt i 1978 og har utviklet seg til å bli den ledende nordiske aktøren innen utvikling av spesialtilpassede kraftelektronikkprodukter. De siste tre årene har selskapet utført oppdrag for over 100 kunder. EK Power Solutions har tjue ansatte og en årlig omsetning på SEK 50 millioner.

Selskapet ble kjøpt av svenske Addtech Components i 2021.

Powered by Labrador CMS