Kraftelektronikk:

Konsernsjef Bård Klungseth og fabrikksjef Wolfgang Beuck viser en av de første DEFA Power-boksene som nå har forlatt fabrikken og blitt sendt ut til kundene.

Ny ladestasjon - firedobler omsetningen

Ladestasjonen DEFA Power lansert – nå firedobler selskapet omsetningen!

Publisert

DEFA lanserer en ny ladestasjon utviklet i Norden, med egenskaper "markedet ikke tidligere har sett", ifølge selskapet.

Forhåndsbestillingene gir alene DEFAs eMobility-satsning en omsetning på i underkant av 100 MNOK i mai. Dette er fire ganger mer enn mai 2022.

Største noensinne

- Dette er selskapets største lansering noensinne, sier DEFAs konsernsjef Bård Klungseth.

- Vi lanserer kun produktet i Norden nå i mai, deretter følger resten av Europa litt senere i år. Potensialet for det produktet vi har utviklet er enormt. Frem til 2030 snakker vi om et globalt marked på mellom 1 000 og 1 500 milliarder kroner som vokser frem for den eMobility-porteføljen DEFA er i besittelse av, forteller Klungseth.

Han mener DEFA er meget godt posisjonert for å ta en global markedsledende posisjon her. - DEFA har koblet biler til strømnettet i 60 år, den opparbeidede kunnskap kombinert med utstrakt bruk av tester og markedsanalyser har i sum gjort at nylanseringen DEFA Power treffer brukerens behov, fastslår han.

Dobler produksjonskapasiteten

DEFA skal ha signert kontrakter med en rekke store aktører i Norden, og produksjonskapasiteten skal dobles frem mot sommeren.

Mottakelsen av produktet blant DEFAs partnere har utelukkende vært positiv. På en rekke områder setter produktet nye standarder i markedet, mener selskapet.

Testing og sertifisering

Produktet er testet av minst to eksterne sertifiseringsorganer/laboratorier i forhold til alle gjeldende standarder. I tillegg har DEFA et eget laboratorium hvor produkttester kontinuerlig gjennomføres.

- Ladestasjonen er kort og godt trygg å bruke, ifølge Klungseth. DEFAs strategi er å lansere produktet i Europa, deretter følger Nord Amerika og Asia samtidig som selskapet bygger produksjonskapasitet per region. I dag har DEFA kapasitet for sine eMobility produkter i Asia og Europa. Disse kapasitetene må også utvides fremover.

Powered by Labrador CMS