Halvledere:

Rekordår for Infineon

Infineon nådde rekordomsetning og -resultat for 2023 – venter videre vekst i 2024.

Publisert

I dag la Infineon Technologies AG frem resultatene for fjerde kvartal og hele regnskapsåret (avvikende) 2023 som endte 30. september.

Opptellingen gir en omsetning på 4,149 milliarder euro og et segmentresultat på 1,044 milliarder euro i fjerde kvartal 2023, med en resultatmargin på 25,2 prosent.

For hele regnskapsåret 2023 nådde selskapet en omsetning på 16,309 milliarder, opp 15 % fra foregående år, og med et segmentresultat på 4,399 milliarder, en resultatgrad på hele 27 prosent.

Selskapet ser videre vekst, dog noe utflating i 2024: Det forventes en omsetning rundt 17 milliarder euro (pluss/minus en halv milliard), fortsatt med en god segmentmargin på 24 prosent (bruttomargin rundt 45 prosent).

Jochen Hanebeck, Infineon.

– I regnskapsåret 2023 har Infineon satt nye rekorder for inntekter og lønnsomhet. Resultatene er en første bekreftelse på vår mer ambisiøse kurs vi la ut på som selskap for et år siden, sier Jochen Hanebeck, administrerende direktør i Infineon.

– Likevel befinner vi oss i et miljø som fortsetter å by på utfordringer. Vi ser ulike trender i våre målmarkeder. Strukturell halvledervekst i områdene fornybar energi, elektromobilitet – spesielt i Kina – og mikrokontrollere for bilindustrien forblir uforminsket. I motsetning til dette opplever forbruker-, kommunikasjons-, databehandlings- og IoT-applikasjoner en midlertidig periode med lav etterspørsel. Totalt sett forventer vi at inntektsveksten vil fortsette i regnskapsåret 2024, men i en lavere hastighet, uttaler han.

 

 

Powered by Labrador CMS