Forsvarsteknologi:

Bestiller nye NASAMS fra Kongsberg

Norge planlegger innkjøp av NASAMS luftvern og nye missiler.

Publisert

Den norske regjeringen har i dag annonsert investeringsplaner for å styrke luftvernet i Norge ved å bestille nye NASAMS luftvernsystemer fra Kongsberg Defence & Aerospace (KONGSBERG).

De foreslåtte investeringene inkluderer ifølge en pressemelding fra Kongsberg åtte utskytingsenheter og fire ildledersentraler til NASAMS, som erstatning for materiell som ble donert til Ukraina tidligere i år. Norske myndigheter annonserte også planer om å kjøpe nye missiler til kampluftvernvogner og tre ulike missiler til NASAMS med forskjellig rekkevidde.

Missilene til NASAMS vil bli bestilt direkte fra leverandøren, amerikanske Raytheon. Investeringene skal godkjennes av Stortinget, og individuelle kontrakter vil bli annonsert når de er inngått. 

– NASAMS luftvern er et resultat av det gode samarbeidet mellom Forsvaret, myndigheter, forskningsmiljøene og industrien, og dagens nyhet fra Regjeringen vil bidra til videreutviklingen av NASAMS, sier Eirik Lie, administrerende direktør i Kongsberg Defence & Aerospace. 

– Dette er et eksempel på den langsiktigheten industrien trenger for å fortsette å øke produksjonskapasitet og leveringsevne. Kongsberg har de siste årene investert for å utvide egen kapasitet, og samtidig styrket samspillet med de mange norske og utenlandske leverandørene som bidrar til å gjøre NASAMS konkurransedyktig internasjonalt, avslutter Lie.

Powered by Labrador CMS