Innvevde systemer:

Adlink lanserte blant annet sin nye OSM produktlinje med innvevde moduler i det de kaller en allsidig standard med små og rimelige påloddede moduler, inkludert OSM-IMX93 (NXP i.MX 93) og OSM-IMX8MP (NXP i.MX 8M Plus).

Innovasjon driver Adlink

Komplekse prosesseringsoppgaver flyttes lenger ut i kanten, og kort- og modulleverandørene må følge med.

Publisert Sist oppdatert
Roy Wan.
Richard Pinnow.

Adlink Technology har bygget opp en omfattende portefølje av kompakte prosesseringskort, innsamlingsmoduler, GPU-enheter og skjermløsninger osv. – Mer og mer skjer i nettverkskanten, og det krever mer kompakte og strømbesparende enheter, sier CEO i Adlink Technology GmbH, Roy Wan.

Vi møtte Wan og ansvarlig for modulsystemer i Europa, Richard Pinnow, under Embedded World. – Vår styrke som leverandør i dette markedet ligger nok i det store utvalget vi kan by på, fra høy-ende serverhovedkort til superkompakte moduler for høyvolummarkeder og løsninger for industriell automatisering, sier Pinnow.

Under Embedded World lanserte Adlink blant annet – apropos superkompakte moduler – sin nye OSM produktlinje med innvevde moduler i det de kaller en allsidig standard med små og rimelige påloddede moduler, inkludert OSM-IMX93 (NXP i.MX 93) og OSM-IMX8MP (NXP i.MX 8M Plus).

De lanserte også en rekke nye kantprosesseringsplattformer, som integrerer teknologier fra Intel, NVIDIA, og Arm for industrielle anvendelser, og ASD+ serien med industriklasse SSD-enheter.

– Også super-energieffektivitet er viktig for kundene, fortsetter Pinnow. – Derfor må man ikke alltid nødvendigvis følge «Intel-veien». Vi har Arm-baserte produkter som løser disse utfordringene, inkludert et hovedkort som bare bruker en fjerdedel av energien sammenlignet med en tradisjonell Intel-løsning, fremholder han. I hovedsak er de fleste produktene hyllevare, men Adlink tar også på seg tilpasning og skreddersøm av spesielle funksjoner og egenskaper.

Adlink har sitt hovedmarked innen tradisjonelle industrielle anvendelser, men ifølge Wan tar de stadig større markedsandeler innen medisin, detaljhandel og transport, slik som jernbane. – Vi ser også helt nye applikasjoner vokse frem, slik som autonom navigering for droner i luft og vann, sier han. Dette er typisk applikasjoner som er støttet av kunstig intelligens, og omfatter integrasjon av data, video, posisjon osv. – Dette er blitt mulig med avansert kantprosessering, legger han til.

Mens eksisterende produkter må ha nok kapasitet til å kjøre AI- og ML-algoritmer, er neste steg, ifølge Wan, generativ AI, dvs. at maskiner selv kan generere f.eks. tekst, bilde, kode, stemme og video. – Det betyr at mennesker og maskiner vil kunne interagere med AI i kanten, og innholdet vil bestemmes av oppførselen til omgivelsene.

– For å møte disse nye behovene må vi hele tiden ligge i forkant med innovasjon. Vi sikter hele tiden på de nyeste markedstrendene, og har tette partnerskap med halvlederleverandører og andre for å nå målene, avslutter Wan.

Powered by Labrador CMS