Distribusjon:

Milexia og Cabcon slår seg sammen for å styrke elektronikkdistribusjon og -service.

Milexia Group overtar Cabcongroup

Milexia fortsetter å ekspandere i Europa – nå også til Skandinavia.

Publisert
Cabconbroup får ny logo.

Det fransk/italienske distribusjonsselskapet Milexia kunngjør i dag signeringen av en avtale om å kjøpe det skandinaviskbaserte selskapet Cabcongroup, en stor verdiøkende distributør av passive, elektromekaniske komponenter og kabelsammenstillingsløsninger til hele elektronikkindustrien.

Med dette strategiske oppkjøpet fortsetter Milexia å utvide sitt fotavtrykk og tjenestetilbud i Europa og Asia. Selskapets CEO Xavier Gaillard uttalte til UK Tech News i fjor at målet er å doble omsetningen i løpet av fem år. Videre har de et sterkt fokus – som følge av komponentkrisen – på komponenter produsert og anvendt komponenter i Europa, og ønsker å øke andelen fra 10 til 20%.

Brian Dehlsen, Cabcongroup.

Cabcongroup på sin side har tjent elektronikkindustrien siden 2003 og har konsekvent vokst til å støtte kunder på tvers av mange bransjer. Cabcongroup opererer fra 4 forskjellige lokasjoner: Danmark, Norge, Sverige og Hong Kong, og snart vil Cabcongroup utvide sin tilstedeværelse med nye kontorer i Finland og Polen.

– I løpet av de siste 20 årene har vi etablert Cabcongroup som en betydelig verdiøkende distributør med hovedfokus på sluttkunder i Danmark, Sverige og Norge. Vi er nå klare til å løfte Cabcongroup til neste nivå, og vi ser en utmerket synergi ved å bli med i Milexia. Vi er begeistret over å bli en del av Milexia Group og er ivrige etter å fortsette vår vekstreise sammen, uttaler Brian Dehlsen, CEO i Cabcon Group.

Xavier Gaillard, Milexia Group.

– Vi er glade for å ønske de talentfulle Cabcongroup-teamene velkommen til Milexia. Takket være deres engasjement har de utviklet et globalt nettverk av utvalgte beste produsenter for å gi lokal støtte og global levering. Milexias strategi, som vi begynte på for lenge siden, er å bli posisjonert som leder av verdiøkende distribusjon av elektroniske komponenter og systemer i Europa. Ved å slå oss sammen med Cabcongroup utvider vi Milexias europeiske fotavtrykk og er i stand til å svare bredere på forventningene til våre kunder og leverandører i hele Norden, kommenterer Gaillard.

Milexia Group har røtter tilbake til 1971, og er et resultat av en fusjon mellom en fransk og en italiensk elektronikkdistributør. De har kontorer og lagre i Frankrike, Italia, Spania, Storbritannia og Tyskland. Konsernet har tekniske sentre i Frankrike og Storbritannia, som tilbyr skreddersydde, installasjons-, opplærings- og vedlikeholdsløsninger for forsvar, romfart, transport, satellittkommunikasjon, vitenskapelig instrumentering og andre sivile industrier.

Powered by Labrador CMS