Skal samarbeide om utvikling av styringssystemer for bilbatterier

NXP samarbeider med Elektrobit for å utvikle programvare for neste generasjons bilbatteristyringssystemer.

Publisert

NXP Semiconductors har gått sammen med Elektrobit for å utvikle programvareplattformen som støtter NXPs nylig introduserte referansedesign for høyspennings batteristyringssystem (HVBMS). Ved å bruke Elektrobits klassiske AUTOSAR-verktøy og programvare, skal den nye programvareplattformen til HVBMS-referansedesignet forenkle utvikling av HVBMS-arkitekturer for elektriske kjøretøy (EV) ved å abstrahere kommunikasjonen og kontrollere interaksjonene mellom BMS-mikrokontrolleren og battericellekontrollerne.

Ettersom etterspørselen etter batteridrevne biler (EV-er) fortsetter å øke, øker også etterspørselen etter bedre ytelse, raskere ladetid, økt rekkevidde, batterilevetid og forbedret sikkerhet. Disse kravene driver raske teknologiske fremskritt innen EV-batteridesign, spesielt for høyspenninger som 400V eller 800V. Ettersom disse batteriene blir kraftigere og mer komplekse, trengs mer sofistikerte BMS-arkitekturer for å sikre sikkerheten og påliteligheten til elbiler.

NXPs HVBMS RD er en skalerbar ASIL D-arkitektur som består av tre moduler: batteristyringsenhet (BMU), celleovervåkingsenhet (CMU) og batterikoblingsboks (BJB). Porteføljen av battericellekontrollere, batterikoblingsboksenheter og enheter for elektrisk transportprotokollkobling (ETPL). I tillegg kommer programvaredrivere for produksjonskvalitet for disse komponentene.

Elektrobit, omtalt som en leder innen innebygde og tilkoblede programvareprodukter og tjenester for bilindustrien, har samarbeidet med NXP i mer enn ti år. Ved å bruke Elektrobits EB tresos (AutoCore, AutoCore OS og RTE), er NXPs referanseprogramvare og komplekse enhetsdrivere (CDDer) designet og integrert i NXPs HVBMS RD.

Powered by Labrador CMS