Batteriproduksjon:

VARTA, etablert så tidlig som i 1887, skal satse mer på energilagringssystemer med en ny gigafabrikk.

VARTA satser på gigafabrikk for energilagringssystemer

Med en investering på mer enn 20 millioner euro ønsker selskapet å møte den sterke etterspørselen. Ytterligere investeringer er planlagt. Og gigafabrikk blir det, akkurat: De regner med en årlig produksjon som tilsvarer én gigawatt/time.

Publisert Sist oppdatert

Batteriprodusenten VARTA AG investerer i vekstmarkedet for fornybar energi: Til sommeren vil den nye fabrikken for energilagringssystemer – primært for hjemmebruk – settes i drift. Her skal det produseres opptil 100 000 energilagringssystemer per år på et samlet areal på mer enn 5000 kvadratmeter på Neunheim-området i Ellwangen, Baden-Württemberg. Med en gjennomsnittlig kapasitet på ti kilowattimer per energilagringssystem vil produksjonseffekten tilsvare mer enn én gigawattime per år.

Produksjonen vil ha en høy grad av automatisering og går for de nyeste Industri 4.0-teknologiene, inkludert roboter og lasersveiseprosesser. Selskapet skal investerer mer enn 20 millioner i dette først steget, mens ytterligere investeringer er planlagt. Totalt skal det skapes rundt 120 arbeidsplasser ved det nye anlegget.

– Veksten i hjemmelagringsmarkedet fortsetter uforminsket. I første kvartal 2023 ble det installert mer enn 110 000 nye lagringsenheter i Tyskland. For første halvår forventer vi nesten 240 000 nye installasjoner i Tyskland. Med produksjonskapasiteten til den nye Gigafabrikken kan vi godt tilpasse oss dette voksende markedet, sier Dominik Gluba, daglig leder i VARTA Energy Storage i en pressemelding.

Utvidelsen vil skje i to trinn: Fra og med fjerde kvartal 2023 skal produksjonseffekten være på rundt 500 megawattimer per år, noe som tilsvarer om lag 50 000 lagringssystemer. Effekten skal da økes til én gigawattime senest i begynnelsen av 2025.

En ytterligere utvidelse er allerede under vurdering, der flere produksjonslinjer skal legges til i nær fremtid, og arealutvidelser er allerede planlagt på stedet.

Powered by Labrador CMS