Holder koken

Tidlig i fjor startet Gylling Produksjon virksomheten på Kana, Holmsbu. Nå, cirka ett år etter, holder de fortsatt koken og optimismen. Ikke minst gjennom satsing på utvikling.

Publisert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

– Prototypeproduksjon har tatt seg opp, vi har kjøpt inn en selektiv loddemaskin og et sveiseapparat for batterier, sier daglig leder Pål Sørensen. Han legger til at det er store muligheter for at de må øke med en til av disse nye maskinene.

Fortsatt med

Jarle Mørch, COO, Hans Olav Talgø, leder og skal bygge opp utviklingsavdelingen og Pål Sørensen, daglig leder. Etter et arbeidssomt oppbyggingsår, er de optimistiske når det gjelder inneværende år. Største utfordring og mest krevende er komponentsituasjonen.

I starten produserte de løsninger for Honda strømaggregater og ikke minst Coastkey AS sin trådløse dødmannsknapp for båter. – De er fortsatt med oss, og tillegg ser vi at batteriproduksjon øker – som også var i planene, sier Sørensen. De skal blant annet kjøre en prøveserie for Green Ammo, selskapet som har utviklet elektronisk løsskudd.

Utfordrende

Denne produksjonsbedriften slipper heller ikke unna komponentproblemene. – Det ligger mye arbeid i det å finne komponenter, dessuten er det ikke bestandig vi får, selv med avtalt leveringstid og kontrakt, sier Jarle Mørch, driftssjef (COO) i Gylling Produksjon. – Likevel er vi optimister, spesielt siden det er god etterspørsel etter designtjenester som betyr at det er enklere å bestemme og finne alternative komponenter.

Utvikling

Siden sist har de ansatt Hans Olav Talgø som skal bygge opp utviklingsavdelingen i tillegg til å arbeide med produksjonsstyring. – Vi har allerede merket at dette er en viktig tjeneste. For det første ligger det i sakens natur at vi kan tilby nærhet, for det andre kan vi finne alternative løsninger der kunden ikke selv har kompetanse til å velge teknologi, forklarer han. Ofte er det jo slik at de vet hvordan de vil et produkt skal fungere, men ikke nødvendigvis hvilken teknologi som er best for å få det til.

Mer prototype

Batteriproduksjon blir stadig viktigere. Nylig er det kjøpt inn et sveiseanlegg, og sannsynligvis må det kjøpes en til etter hvert som ordrene kommer inn.

I tillegg til at batteriproduksjonen øker, merker de at forespørsler etter prototypeproduksjon øker. – Det var mye av dette i 2021 og det vil bli mer av dette i år, sier Pål Sørensen.

– Dessuten ser vi at de kommer tilbake etter prototypefasen. Sammenlignet med da vi startet, har vi hatt flere småserier fra forskjellige kunder i 2021, slår han fast.

Batterier

Som nevnt, batteriproduksjon har vokst – noe som ikke er overraskende, siden morselskapet har stor kompetanse på dette området. – Vi vil ha fokus på smartere batterier som håndterer alt fra lading til nye funksjoner. Det vil si at vi kan levere hele pakken som kunden måtte ønske, sier Sørensen.

Tiden fremover

– Det er viktig og riktig for oss å være fleksible, sier Jarle Mørch. – Vi har brukt veldig mye tid på dette og på sourcing, legger han til. Hovedfokus fremover blir mer produktutvikling i tillegg til å vise oss som en nær samarbeidspartner.

Oppbyggingsår

– Vi har vært gjennom et oppbyggingsår som nok fortsetter et halvår til, sier Mørch. – Våre svenske eiere er fornøyd og vil bygge opp dette langsomt og sikkert, og vi føler at vi er på rett spor nå.

Ni, vil ha flere

Totalt har bedriften ni fast ansatte, tre på deltid og to personer innleid. – Vi er alltid på jakt etter spennende mennesker med kompetanse, avslutter Mørch og Sørensen.

Powered by Labrador CMS