Elbil

Norsk Elbilforening og AVILOO, Europas ledende ekspert innen testing av elbilbatterier, viser en av sine batteritester for elbiler, fra venstre: Nikolaus Mayerhofer, CTO, Marcus Berger, COO, begge Aviloo, og Ståle Frydenlund, seniorrådgiver og testansvarlig i Norsk Elbilforening.
Norsk Elbilforening og AVILOO, Europas ledende ekspert innen testing av elbilbatterier, viser en av sine batteritester for elbiler, fra venstre: Nikolaus Mayerhofer, CTO, Marcus Berger, COO, begge Aviloo, og Ståle Frydenlund, seniorrådgiver og testansvarlig i Norsk Elbilforening.

Ruller ut uavhengig batteritest for norske elbiler

Nå blir det mulig for norske elbilister å få en uavhengig test som gir innsikt og analyse av bilens batterihelse. Testene er tilgjengelig på alle Vikings kontrollstasjoner over hele landet.

Publisert Sist oppdatert

Det er østerrikske AVILOO som står bak batteritestene for elbiler og plug-in hybrider. I samarbeid med Norsk Elbilforening og Viking ruller de ut sine uavhengige batteritester over hele landet. Norske forbrukere og bedrifter kan dermed få en produsentuavhengig vurdering av batteriets helsetilstand for første gang.

Nikolaus Mayerhofer med batteritester og app.
Nikolaus Mayerhofer med batteritester og app.

– Elbilbatterier er gjenstand for naturlige aldringsprosesser og mister lagringskapasitet over tid. Samtidig vil individuell bruksatferd alltid påvirke batterihelsen den ene eller andre veien. Med våre TÜV-sertifiserte tester gjør vi denne informasjonen tilgjengelig for nordmenn for aller første gang, sier Nikolaus Mayerhofer, CTO og medgründer i AVILOO.

AVILOO vil tilby to tester på det norske markedet. Premium er markedets mest omfattende batteridiagnose og gir detaljert innsikt i batteriets helse, i følge selskapet. Flash, som tilbys bedriftskunder, skal være markedet raskeste test og sjekker batteriets funksjonalitet fra et sikkerhetsperspektiv.

– Vi er veldig fornøyde med å tilby nordmenn muligheten til å teste batterihelsen til sin bil på en enkel, oversiktlig og uavhengig måte, sier Wolfgang Berger, CEO og gründer i AVILOO.

Hver femte solgte bruktbil er nå en elbil og Finn.no melder om både økende etterspørsel og tilbud. Verdien av en brukt elbil eller plug-in hybrid bil avhenger i stor grad av tilstanden til batteriet, og en test av batteriet er derfor en trygghet ved kjøp og salg av brukte elbiler. Den eneste måten å finne ut av helsetilstanden til batteriet i elbilen din, er å teste det grundig.

– Uavhengige batteritester har vært etterspurt blant våre medlemmer i lang tid. Løsningen til AVILOO er velutprøvd og TÜV-sertifisert. Samarbeidet vårt med dem er derfor viktig – og kommer til å bli enda viktigere når stadig flere solgte bruktbiler blir elbiler og plug-in hybrider, sier Ståle Frydenlund, seniorrådgiver og testansvarlig i Norsk Elbilforening.

Viking er en av AVILOOs andre sentrale samarbeidspartnere på det norske markedet. Batteritestene vil være tilgjengelig på alle deres kontrollstasjoner i landet, fra Tromsø i nord til Kristiansand i sør.

– Vårt strategiske samarbeid med Viking gjør testene mer tilgjengelige for nordmenn over hele landet, samtidig som at det gjør det enkelt å få AVILOO- boksen oppkoblet. På denne måten sikrer vi norske forbrukere og bedrifter nøyaktige, pålitelige og uavhengige diagnoser av helsen til sitt batteri, avslutter Berger.

Powered by Labrador CMS