ABB og Eviny installerer verdens raskeste elbillader i Norge, her fra Oasen Senter i Bergen.
ABB og Eviny installerer verdens raskeste elbillader i Norge, her fra Oasen Senter i Bergen.

Installerer verdens raskeste elbillader i Norge

De første ABB Terra 360 er installert i Bergen og på Geilo - kan levere rekkevidde på 100 km på mindre enn tre minutter.

Publisert

ABB og Eviny har samarbeidet om de første installasjonene av ABBs Terra 360, verdens raskeste ladestasjon.

Superladeren er nå tilgjengelig hos Eviny for bruk av Norges raskt voksende elbilpark, på Oasen kjøpesenter i Bergen og på Geilo.

Pilotinstallasjonene vil bli etterfulgt av en mer utbredt utrulling over hele Norge og Sverige.

Ladestasjonene kan lade to kjøretøy samtidig med dynamisk kraftfordeling. Maksimal effekt er på 360 kW og Terra 360 lover en fremtidssikker løsning som er i stand til å fullade en elbil på 15 minutter eller mindre.

– Dette er virkelig landemerke-lanseringer som vi er glade for å samarbeide med Eviny om. Norge setter den globale standarden for elektrifisering av transport, og vi er glade for å høre reaksjonen til elbilsjåfører i en av nasjonene som har kommet lengst i bruk av elbiler, sier Arne Sigbjørnsen, leder for ABB E-mobility i Norge.

Norge satser på å bli den første nasjonen som stopper salget av nye bensin- og dieselbiler innen 2025. Prosentandelen av rene elbiler er klart høyest i verden, med 64,5 prosent av alle nye biler solgt i 2021, nesten to av tre nye biler. Eviny legger til rette for denne elbilovergangen, med over 400 hurtig- og lynladere installert på mer enn 150 steder over hele landet.

Terra 360 har i tillegg til høy ladefart, et innovativt belysningssystem for å veilede brukeren gjennom ladeprosessen, en enkel statussskjerm og fleksible og lette ladekabler på 5 meter. Den er også tilgjengelig for rullestolbrukere.

Powered by Labrador CMS