Kraftelektronikk:

Rescue Charger leveres enten montert i varebil eller som en mobil enhet for tilhenger.

I nødens stund

Freber i Drammen har fortsatt sin satsing på batterilagring og -systemer. Under eCar Expo i februar, viste de fram sitt nye konsept: Rescue Charger.

Rescue Charger er en mobil batteribank for lading av elektriske kjøretøy, spesielt busser. – Dette er et samarbeid mellom Freber og Ekoda i Austevoll, der vi også har et samarbeid med Evion rundt batterimoduler, forklarer Morten Uhl Knudsen, Key Account Manager hos Freber.

Eksempel på kontainerversjon.

Konseptet

Freber har lenge tilbudt mobile batteribank-hengere for lading av el-kjøretøy og el-maskiner på byggeplasser. I dette tilfellet er det en kompakt mobil batteribank for nødlading av elektriske kjøretøy. Rescue Charger kan levere 50kW ladeeffekt og brukes mot kjøretøy som har CCS2. Systemet er montert i et eget skapsystem som lett kan plasseres i en varebil og leverer nødstrøm dit du måtte ha behov for det. Løsningen er tatt frem som et felles prosjekt mellom Ekoda i Austevoll og Freber i Drammen.

 – Hensikten med Rescue Charger er å gi nok energi til at ta seg til en ladestasjon eller til bussterminalen for egen maskin, forklarer Knudsen.

Lades fort opp igjen

Etter et servicoppdrag kan enheten lades helt opp igjen på under 1,5 time via en standard CCS2 DC hurtiglader, eller via standard industristikk, får vi vite. Batterikapasiteten er på 88kWt og kan levere effekt i ca 1,5 time ved full belastning.

Lettere

Rescue Charger kan monteres i varebil – fortrinnsvis elektrisk varebil – og på grunn av vekten på 8-900 kilo, behøver man ikke førerkort for tung lastebil. Det er også mulig få systemet montert på henger. Systemet er også forberedt for å benytte 400V og 230V verktøy.

ESS

I tillegg til den nye Rescue Charger, har Freber levert og leverer, komplette modulære energilagringssystemer (ESS) fra 15kWt og oppover, i enten innendørsrack, utendørsskap, mobile hengere eller containere.

Alle systemene leveres komplett med invertere, batteristyringssystem (BMS) og klimakontroll. I tillegg kan containere leveres med slukkesystem, sporing, tyverialarm, G-sensor, fjernovervåking, kamera, med mer. De tilbyr også containere i blant annet stål og kompositt.

Powered by Labrador CMS