Batteriteknologi:

Britisk batteriprodusent satser

Alexander Batteries etablerer nytt teknologisenter og utvider produksjonskapasiteten.

Publisert

Det ambisiøse batteriselskapet har produsert kundespesifiserte batteripakker i 40 år, hovedsakelig for det amerikanske markedet og mest innen militært og medisinsk utstyr. I den senere tiden har de bygget seg opp fra en småskalaprodusent til en produsent i verdensklasse av lithium-batteripakker, med kompetente tjenester for batteridesign, testing og validering.

Denne uken markerte selskapet åpningen av sitt nye Battery Technology Centre, en utviklings- og produksjonsenhet som skal øke kapasiteten betydelig ved deres campus i Peterlee, nordøst i England.

- Ingen andre steder i Europa kan matche dette senterets kombinasjon av fleksibel, multimodus utviklingslaboratorier og storskala produksjonskapasitet for kundespesifiserte batteripakker til seks-sigma kvalitetsstandard, uttalte adm. direktør Mark Rutherford under åpningen.

Senteret på 1.850 kvm kompletterer selskapets eksisterende fasiliteter i Peterlee, som inkluderer en batterimonteringsenhet, et stort lager for å holde bufferlagre av komponenter for kundespesifiserte pakker, et designteknisk laboratorium og opplæringsområder for ansatte.

Batteriteknologisenteret vil utvide kapasiteten med avanserte ingeniør- og servicefunksjoner etter hvert som selskapet starter sine første prosjekter for utvikling og prototyping for e-mobilitetskunder. Senterets produksjonshall vil bli konfigurert til å produsere store, høyspennings/multi-kWh batteripakker i volumer opp til rundt 1000 stk per år. Høyere volumkrav vil bli møtt av et nytt EU-basert produksjonssenter, planlagt å åpne innen 2026.

Samlet skal de nye fasilitetene gjøre det mulig for Alexander Battery Technologies å produsere batterier i produksjonsvolumer for elektriske kjøretøy (EVer) som e-motorsykler, terrengkjøretøy og nyttekjøretøy, samt marine fartøy, samtidig som de produserer pilotkjøringer av batterier for kjøretøyer på motorvei.

De eksisterende batterisammenstillingslinjene på Peterlee-campus gir allerede produksjonsevne i en svært fleksibel konfigurasjon som er i stand til å håndtere flere kundeoppdrag samtidig, og oppfyller høye volumkrav for pakker med spenningsklassifiseringer opp til 60V, heter det. Disse linjene vil også produsere moduler for montering til storpakninger i teknologisenteret. Under fullt skiftmønster er produksjonskapasiteten opptil 100.000 stykk per uke for slike pakker og moduler.

Powered by Labrador CMS