Materialteknologi:

Gjenbruker resin i konnektorer

Japanske selskaper utnytter resirkulert PBT resin for bruk i kabelkonnektorer i biler.

Publisert Sist oppdatert

Yazaki Corporation og Toray Industries, Inc. melder i dag at de i fellesskap har utviklet et resirkulert polybutylen terephthalat (PBT) resinmateriale som utnytter skrapmaterialer fra produksjonsprosesser til å lage konnektorer for kabelmatter i biler.

Dette resinmaterialet kan ifølge de to selskapene redusere karbondioksydutslipp fra konnektorproduksjon, samtidig som den tilbyr de samme ytelsesegenskapene som nye materialer.

Toray tilbyr Ecouse Toraycon, en kjemisk resirkulert PBT-resin laget ved å depolymerisere og repolymerisere skrap fra produksjonsprosesser. Ulempene med resirkuleringsresin inkluderer forurensning fra fremmede stoffer og forringet materialkvalitet. Gjennom kjemisk resirkulering leverer selskapet resirkulert PBT-resin som skal matche kvaliteten på nytt materiale.

En utfordring for Yazaki har vært å stabilisere kvaliteten på resirkulerte materialer i svært funksjonelle deler, for eksempel ledningsforbindelser for biler. De løste dette ved å optimalisere materialegenskapene og formbarheten til Torays kjemisk resirkulerte PBT-resin. Videre samarbeidet de med Toray for å utvikle en resirkulert PBT-resinkvalitet for konnektorer som matcher kvalitetsstabiliteten til eksisterende PBT-resinkvaliteter.

De to selskapene stiller ut løsningene under utstillingen Automotive Engineering Exposition 2024 i Yokohama neste uke.

 

Powered by Labrador CMS