Øker rekkevidden for LiDAR

Ny høyeffekt 120W Laser Diode for LiDAR skal øke måleområdet ved å redusere temperaturavhengighet for bølgelengder med 66%

Publisert Sist oppdatert

ROHM har utviklet en høyeffekt laserdiode – RLD90QZW8. Denne skal være egnet for industrielt utstyr og forbrukerapplikasjoner der det trengs avstandsmåling og romgjenkjennelse. De siste årene er LiDAR i økende grad blitt tatt i bruk i et bredt spekter av applikasjoner som krever automatisering – inkludert AGVer (Automated Guided Vehicles), robotstøvsugere og autonome kjøretøy – der det er nødvendig å nøyaktig måle avstand og gjenkjenne plass. I denne sammenheng er det behov for å forbedre ytelsen og ytelsen til laserdioder når de brukes som lyskilder for å øke deteksjonsavstanden og nøyaktigheten.

Referansedesign for LiDAR som inkluderer disse nye produktene sammen med ROHMs 150V EcoGaN og høyhastighetsportdriver (BD2311NVX-serien) er nå tilgjengelig på ROHMs nettside.
Referansedesign for LiDAR som inkluderer disse nye produktene sammen med ROHMs 150V EcoGaN og høyhastighetsportdriver (BD2311NVX-serien) er nå tilgjengelig på ROHMs nettside.

For å møte denne etterspørselen etablerte ROHM original, patentert teknologi for å oppnå en smalere emisjonsbredde som bidrar til lengre rekkevidde og høyere nøyaktighet i LiDAR-applikasjoner. I 2019 lanserte den ROHM 25 W laserdioden RLD90QZW5 etterfulgt av den 75 W laserdioden RLD90QZW3 i 2021. Som svar på den økende markedsetterspørselen etter enda høyere effekt, har ROHM nå utviklet en ny 120 W laserdiode.

RLD90QZW8 er en 120W infrarød laserdiode med høy effekt utviklet for LiDAR brukt i avstandsmåling og romlig gjenkjenning i 3D ToF-systemer. Den egenutviklede teknologien hevder ROHM kan redusere temperaturavhengigheten til laserbølgelengden med 66 % i forhold til generelle produkter, til bare Δ11,6 nm (Gjennomsnitt 0,10 nm/°C).

Dette skal gjøre det mulig å begrense båndpassfilteret mens deteksjonsområdet til LiDAR utvides. Samtidig oppnås en jevn lysintensitet på 97 % over bransjens minste klasse (ifølge ROHMS egen studie) med emisjonsbredde på 270 µm, som representerer et område på 264 µm som bidrar til høyere oppløsning. Ytterligere funksjoner som inkluderer høy effekt-til-lys konverteringseffektivitet (PCE) muliggjør effektiv optisk utgang som bidrar til lavere strømforbruk i LiDAR-applikasjoner, heter det.Powered by Labrador CMS