Åpne industrielle nettverk:

Støtter utvikling for kommende CC-LINK IE TSN

CC-Link IE TSN for bygging av smarte fabrikker kan implementeres raskt med løsning fra eSOL.

Publisert

Japanske eSOL melder at de vil lansere nye versjoner av sin programvarutviklingspakke (SDK) for CC-Link IE TSN SDK neste vår.

eSOL CC-Link IE TSN SDK skal støtte det åpne industrielle nettverket CC-Link IE TSN, definert av CC-Link Partner Association.

Ifølge selskapet skal den nye pakken gi en forkortet utviklingsperiode for industrielt utstyr som støtter CC-Link IE TSN standarder, og være til hjelp under konstruksjon av et industrielt nettverk der fabrikkautomatisering og IT-systemer forenes.

Som en del av denne kunngjøringen slipper eSOL nye versjoner av "eSOL CC-Link IE TSN (Master) SDK" og "eSOL CC-Link IE TSN Safety SDK", som støtter den nyeste standarden fra CC-Link Partner Association. Utgivelsene deres hevdes å kunne bidra til å realisere et mer sømløst åpent nettverk gjennom forbedret kommunikasjonskompatibilitet, utvidede tilkoblingsbare produkter, opprettelse av sikkerhetssystemer med høy responsytelse (i samsvar med IEC 61508 SIL3) og mye mer.

CC-Link ble opprinnelig utviklet av Mitsubishi Electric Corporation i 1996 med mål om å etablere gjensidig korrespondanse mellom et bredt spekter av industrielt utstyr, og i 2000 ble spesifikasjonene frigitt til markedet som et åpent industrielt nettverk. Senere samme år ble CC-Link Partner Association lansert for å fremme og legge til rette for global bruk av CC-Link. For tiden har CC-Link Partner Association over 4000 internasjonale selskaper som partnere, og eSOL er også med siden september 2021.

I dag brukes enheter som forholder seg til CC-Link-familien på tvers av industriell automatisering på global skala, inkludert PLS-er, roboter, inverter- og servoutstyr, sensorer og kodere, digitale/analoge inngangsmoduler, PC-er, skjermer, lastceller og indikatorer, gateway-utstyr og magnetventiler. For øyeblikket overstiger antallet CC-Link familiesertifiserte produkter 2600 modeller, og antallet CC-Link IE TSN-kompatible produkter øker også.

CC-Link-familiens nettverksteknologi, med utgangspunkt i den seriekommunikasjonsbaserte CC-Link, har utvidet seg til det Ethernet-baserte CC-Link IE Field, CC-Link IE Field Basic og CC-Link IE TSN. CC-Link IE TSN er et åpent industrielt nettverk som CC-Link Partner Association utarbeidet i 2018. Det skal være den første industrielle nettverksprotokollen noensinne som realiserer fusjonen av IT og produksjonssteder ved å bruke TSN (Time-Sensitive Networking) teknologi utvidet fra standard ethernet-spesifikasjon. Effektive protokoller forbedrer ytelsen og funksjonene til den forrige CC-Link IE ytterligere. I tillegg til å skape muligheten for implementering på tvers av et bredt spekter av utstyr gjennom diversifiserte utviklingsmetoder, gjør denne teknologien det mulig å bruke blandet datakommunikasjon via kontrollert kommunikasjon og IP-kommunikasjon. Alt den gjør støtter effektiv bygging av smarte fabrikker, som bruker IoT, på kortere tidsrom, hevder eSOL i en pressemelding.

Powered by Labrador CMS