Skal tilby industrielle private 5G-nettverk

Benetel og ASOCS slår seg sammen for å lage 5G-løsninger for industrien, og bidrar dermed til å realisere Industri 4.0.

Publisert

Spesialisten på OpenRAN radio, Benetel, nettverksprogramvareleverandøren ASOCS har samlet sin ekspertise for å ivareta industrisektoren med teknologien som trengs for private 5G-baserte nettverksinstallasjoner.

De to selskapene er enige om å inngå et felles globalt samarbeid, og er for tiden i gang med omfattende interoperabilitetstesting.

ASOCS skal så etter planen integrere Benetel OpenRAN radioenheter (RUs) med sin private 5G RAN-programvare kalt CYRUS. Dette hevder de to selskapene vil være et betydelig fremskritt i utviklingen av Industry 4.0, hvor man blant annet drar nytte av fordelene med høye datahastigheter, lave forsinkelser og forbedrete sikkerhetsfunksjoner i 5G, foruten den enkle installasjonen man forbinder med Wi-Fi.

Benetels RAN550 radioenheter (RUs) er rettet mot innendørs bruk, mens RAN650 RUer er tiltenkt utendørs installasjon. Med en 4T4R antennekonfigurasjon har disse OpenRAN RUene en 7,2 funksjonell splitt, og kan levere 100MHz øyeblikkelig båndbredde. Det er tilgjengelig versjoner som støtter frekvensbåndene n78, n77u og n79.

Ved å bruke disse RUene i kombinasjon med den fleksible og skalerbare CYRUS-programvaren fra ASOCS, skal industrielle kunder bli i stand til å bygge neste generasjon nettverksinfrastruktur for å støtte høyere nivå av automatisering, heter det. Dette betyr at hele anlegg kan håndteres ved bruk av en enkelt mangefasettert plattform, med sømløs overgang fra innendørs til utendørs dekning, melder de to selskapene.

– En av de viktigste egenskapene til private 5G-nettverk er nettopp evnen til en god overlevering mellom ulike soner i en fabrikk eller campus, både innendørs og utendørs, fastslår Gilad Garon, adm. Direktør i ASOCS.

Powered by Labrador CMS