Mousers distribusjonssenter:

Mennesker og roboter hand i hånd

Spørsmål og svar om lagerautomatisering og robotikk med Graham Maggs fra Mouser Electronics.

Publisert
Graham Maggs, markedssjef EMEA i Mouser.

Mouser er en av de store aktørene innen det vi før kalte “katalogdistribusjon”, med en enorm omsetning av komponenter i deres distribusjonssenter i USA. Vi har fått anledning til å stille selskapets markedsdirektør for EMEA, Graham Maggs, noen spørsmål rundt driften av dette. Og et innlysende tema kan være hvordan Mouser rent konkret utnytter robotikk i sitt omfattende lagersystem?

– Hos Mouse jobber automatisering og roboter hånd i hånd med mennesker. Samarbeid øker produktivitet og effektivitet. Vi trenger fortsatt flere ansatte i distribusjonssenteret (det utvides hele tiden nå om dagen!), men automatisering hjelper oss å jobbe smartere.

– Når det gjelder robotikk, har distribusjonssenteret vårt allerede installert et AutoStore-system, som er en unik og enkel løsning som bruker roboter og beholdere for å behandle bestillinger raskt. Det gir bedre utnyttelse av tilgjengelig plass enn noe annet automatisert system, takket være et unikt design som muliggjør direkte stabling av beholdere oppå hverandre og lagring av flere delenumre i en enkelt beholder. De små robotene beveger seg i et rutenett på toppen av AutoStore, og plukker og transporterer delenumre til relevante steder.

– Vi bruker også vertikale løftemoduler (VLM-er) for å hjelpe personalet med å behandle bestillinger raskt og effektivt. VLM-ene er i all hovedsak store, vertikale arkivskap, komplette med hyller og en automatisk uttrekker som bringer komponentene til den ansattes arbeidsstasjon. Med 120 VLM-er har Mouser nå verdens største VLM-installasjon. VLM-ene øker effektiviteten og gulvplassen og kan redusere tiden en ansatt bruker på å gå med 45 prosent eller mer.

Hva med pakking og sending av komponenter?

– I tillegg til den enorme VLM-installasjonen har Mousers distribusjonssenter flere Ultipack- og I-Pack-maskiner – et sofistikert, automatisert system for pakking, forsegling og etikettering av forsendelser som kan behandle opptil 14 bestillinger i minuttet. Vi bruker også et OPEX Perfect Pick-system for konsolidering.

Etter hvert som automatisering og roboter blir mer integrert i lagersystemet over hele verden, hvilken rolle spiller mennesker i Mouser-lageret?

– Fordi vi leverer enkeltkomponenter, vil vi alltid være avhengige av ansatte for den spesielle behandlingen som slike små bestillinger krever. Vår bruk av toppmoderne automatisering er først og fremst ment å øke effektiviteten, produktiviteten, nøyaktigheten og hastigheten. Disse nye systemene kan også være en positiv faktor for mer bærekraftig drift og økt kundetilfredshet. Etter hvert som sensor- og robotteknologi forbedres, vil vi adoptere enda mer automatiseringsteknologi for å øke effektiviteten og forenkle arbeidet for lagerteamet.

Hva kan vi forvente av fremtiden når det gjelder  Mousers planer for lagerautomatisering?

– Mousers enorme, globale distribusjonssenter ligger på det 78 dekar store området til vårt hovedkontor i Dallas-Fort Worth Metroplex i Texas. Det håndterer for øyeblikket en stor beholdning på mer enn 1,1 millioner unike SKU-er for produkter fra mer enn 1200 produsenter. Ved å behandle titusenvis av bestillinger ukentlig – de fleste av disse innen 15 minutter – og opprettholde et sterkt fokus på kundeservice, håndterer Mouser-ansatte de teknologiske fremskrittene med stor suksess.

Dere venter fortsatt vekst, altså?

– Ja, og ettersom selskapet fortsetter å vokse, vil vi utvide distribusjonssenteret enda mer og knytte sammen bygningene gjennom en rekke passasjer mellom områdene. Det er en spennende tid for Mouser Electronics, og vi ser frem til å dele flere oppdateringer med dere om lageret vårt senere i år, avslutter Maggs.

 

 

 

Powered by Labrador CMS